Ervaren FBI-agent van 'Russisch dossier' gehaald na anti-Trump berichten

Photo News
Een van de meest ervaren FBI-agenten is van het onderzoek gehaald naar de banden tussen Moskou en de Amerikaanse verkiezingen, nadat berichten werden aangetroffen waarin hij kritiek uitte op de Amerikaanse president Donald Trump. Dat schrijven de Washington Post en New York Times.

Peter Strzok, adjunct-chef contraspionage bij de FBI, stond tot nu toe op de eerste lijn in het onderzoek gevoerd door speciaal aanklager Robert Mueller naar de banden tussen Moskou en het campagneteam van Trump, schrijven beide kranten, die zich allebei beroepen op anonieme bronnen.

De onthulling komt op een delicaat moment in het onderzoek. Vrijdag bekende de voormalige nationaal veiligheidsadviseur van Trump, Michael Flynn, dat hij in de zaak gelogen heeft tegen de FBI.

Peter Strzok "wordt beschouwd als een van de meest ervaren en betrouwbare onderzoekers bij de contraspionage van de FBI", schrijft de New York Times.
De man had in het verleden een affaire met een advocate bij de FBI, aldus de Washington Post. De twee zouden sms-berichten hebben uitgewisseld waarin duidelijk werd dat ze tegen Trump en voor zijn Democratische tegenkandidate Hillary Clinton waren.

"Strzok kreeg deze zomer een andere opdracht bij de human ressources van de FBI, waar hij sindsdien is gebleven", preciseert de New York Times nog. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frederic Sempels

  Nee romy zo is de wet en daar hebben jullie de laatste jaren wel veel problemen mee omdat het jullie nu niet goed uitkomt.

 • Karel Van Geel

  Een onderzoeker mag niet vooringenomen zijn dus is het niet meer dan juist dat de man opzij geschoven wordt anders kon men Clinton het onderzoek laten doen dat zou even onpartijdig zijn.

 • romy verhove

  Uit eigenbelang trump!

 • Fons Casteels

  Wat een afgang voor Mueller: eerst moest hij Flynn, de kroongetuige die "de Russische connectie zou bewijzen", laten gaan met een ordinaire bekentenis "ik heb gelogen". En nu bevestigen twee Democrats-kranten wat Breitbart, Fox, Free Beacon e.a. al maanden schrijven: Mueller en zijn team zijn vooringenomen. Ze weten dat er geen Russische inmenging was, en dus zoeken ze naar randverschijnselen. Trump heeft gelijk: hij wint in 2020 nogmaals.

 • Gino De Neef

  Als onderzoeker moet je nu eenmaal objectief zijn