Ernstig verbrande tiener krijgt dankzij inzameling mogelijk zicht terug: “Wonderen bestaan”

Zaid en zijn moeder hopen op een wonder.
Screenshot/YouTube Special Books by Special Kids Zaid en zijn moeder hopen op een wonder.
De 16-jarige Zaid Garcia uit Texas liep als peuter brandletsel op toen zijn dekens vlam vatten door een brandende kaars. Zijn ogen waren zo ernstig verbrand, dat chirurgen ze met zijn eigen huid bedekten om te herstellen. Een complexe ingreep moet ervoor zorgen dat de jongen weer kan zien. Om de dure operatie te kunnen betalen is hij onlangs een crowdfundactie gestart, waarmee inmiddels al 300.000 Amerikaanse dollar is opgehaald.

Op zijn crowdfundpagina schrijft de tiener: “Toen ik twee jaar oud was raakte ik voor tachtig procent verbrand.  Na honderden dure ingrepen, waaronder amputaties aan zowel mijn handen als vijf van mijn tenen, hoop ik te bewijzen dat wonderen bestaan.” De tiener liep zijn brandwonden op toen hij nog in Mexico woonde. Hij werd overgebracht naar een Amerikaanse ziekenhuis in San Antonio (Texas). Artsen dachten dat Garcia nooit meer zou kunnen lopen óf praten, maar de tiener loopt inmiddels en leert voorzichtig aan ook weer te praten. 

Mijn beste vriendin bewonderen

De volgende stap is het terugkrijgen van zijn zicht, door middel van een complexe en vooral kostbare ingreep. “Het zou heel fijn zijn als ik mijn familie weer kan zien”,  schrijft hij op zijn pagina. “Maar waar ik het meest naar uitkijk, is om de schoonheid van mijn beste vriendin Julia te bewonderen.”

Ooit deed Garcia een zelfmoordpoging omdat hij zo verdrietig werd van de reacties van de mensen om hem heen. Maar dankzij therapie en steun van zijn moeder gaat het steeds beter met de jongen. 

(Let op: beelden kunnen als schokkend worden ervaren) 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lindsey Clauw

  Wat een fantastische jongen. Hij heeft een hart van goud. Zen uiterlijk doet er niet toe

 • Véronique Snykers

  Waar durven wij over klagen.....

 • marianne helsen

  Wat een mooie persoon binnenin. Het geeft me opnieuw het besef dat de echte schoonheid in de persoonlijkheid ligt. Dit fragment over Zaid geeft ons de kans om daar bij stil te staan.

 • Ivanski De Cleiros

  Topkerel

 • Gina Van Overmeiren

  Chapeau dat hij er zo mee naar buiten komt Daaraan zie je dat de buitenkant van ons alleen een omhulsel is Want ik denk binnenin dat het een hele lieve jongen is het is de binnenkant dat telt Veel sterkte