Erdogan wil op tv niet debatteren met kandidaten van oppositie

EPA
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil in de aanloop naar de presidentsverkiezingen in juni niet in debat gaan met de kandidaten van de voornaamste oppositiepartijen. Dat heeft hij laten verstaan toen een journalist hem vroeg of hij bereid was met zijn uitdagers de discussie aan te gaan.

"Vooral in debatten op tv heb ik geen zin", zo liet Erdogan optekenen. De president verklaarde dat dergelijke debatten telkens uitdraaien op een gebeurtenis waarbij zijn tegenstrevers proberen om "punten te scoren" ten koste van hem.

De vraag om in debat te gaan was gelanceerd door Muharrem Ince (CHP), de presidentskandidaat van de grootste oppositiepartij. "Laten we op tv discussiëren en over onze dromen voor Turkije vertellen", zo luidde zijn oproep. Ince gaf ook mee dat hij voor de verkiezingen van 24 juni alle andere presidentskandidaten wil ontmoeten. Ook met de pro-Koerdische politicus Selahattin Demirtas, die momenteel in de gevangenis zit, wil hij een gesprek aangaan.

Erdogan verklaarde dat hij wel bereid is om Ince op het hoofdkwartier van zijn partij (AKP) te ontvangen.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan De Smet

  Erdogan, de éérste mens op mars ................. hoeft hij met niemand te debatteren.

 • Eric Tielen

  Tja met simpele one-liners voer je nog geen debat

 • Will Tutenel

  Laf ook nog...

 • Christine Laevers

  Waarom nog een debat doen, als hij toch voor het einde van zijn dagen aan de macht kan blijven. Hij zal zijn handjes niet nat maken. Hoe zijn de levensomstandigheden trouwens voor al die mensen die hij heeft gearresteerd ? En wie zat nu achter die militaire coup ? Ik weet het nog altijd niet!

 • GERARD DE PELECIJN

  Hij doet al in zijn broek van schrik ......