Erdogan: "Schandalig dat mijn beveiligers worden vervolgd in VS"

16 mei 2017: beveiligers van de Turkse president Erdogan raken slaags met demonstranten aan de Turkse ambassade in Washington DC.
rv 16 mei 2017: beveiligers van de Turkse president Erdogan raken slaags met demonstranten aan de Turkse ambassade in Washington DC.
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft uitgehaald naar het rechtssysteem in de Verenigde Staten. Hij vindt het "een schandaal" dat zijn bodyguards in Washington aangeklaagd dreigen te worden. Bij een bezoek aan de Amerikaanse hoofdstad raakten die lijfwachten slaags met betogers. Tegen 19 van hen is klacht ingediend.

Zeker elf mensen raakten gewond tijdens de op videobeelden vastgelegde knokpartij. Amerikaanse aanklagers maakten deze week bekend een dozijn Turkse veiligheidsmensen te vervolgen voor het geweld buiten de ambtswoning van de Turkse ambassadeur. Dat schoot Erdogan in het verkeerde keelgat.

De Turkse autoriteiten beschuldigden eerder betogers van het uitlokken van het geweld. Zij zouden banden hebben met de Koerdische PKK-beweging. De politiechef van Washington omschreef het handgemeen als een brute aanval op vreedzame demonstranten.

ap10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kaan Orello

  Nu hem binnenkort nog, hahaha, dan kunnen jullie met zijn allen gaan opkuisen richting antaalya

 • hasso Naciye

  Erdogan heeft genoeg bewakers hahaha .die 10 bewakers zullen gewoon lekker zonnen in antalya die moeten zich geen zorgen maken.

 • Ben Sen

  Terroristen laten demonstreren en dat noemen ze vrijheid van meningsuiting. Demonstranten smeten met voorwerpen naar veiligheidsmensen en riepen hoerenzonen ze hebben moedwillig uitgelokt,Turkije zou beter Vijanden van VS laten demonstreren in Turkije als Trump op bezoek komt eens zien hoe ze gaan reageren.

 • Tom DK

  Zoals altijd , de bezoekers kennen gn respect voor het land waar ze verblijven en hebben altijd gelijk..aangeboren afwijking?

 • Jonas Overlaet-Michiels

  Ik snap niet waarom die zeveraar klaagt. Maakt niet uit wie de demonstranten zijn. Degenen die geweld gebruiken moeten veroordeeld worden. In dit geval dus de beveiligingsmensen. Degenen die dat niet inzien kunnen zich beter eens laten bijscholen in logica...