Erdogan roept bevolking opnieuw op om euro's en dollars te verkopen

AFP
De Turkse president Erdogan heeft zaterdag zijn oproep aan de bevolking herhaald om dollars en euro's te verkopen ter ondersteuning van de lira. De nationale munt is in een vrije val geraakt na zorgen over de economie en de verslechterde relatie met de Verenigde Staten.

De VS voert een strafexpeditie tegen Turkije omdat het weigert de Amerikaanse predikant Andrew Brunson vrij te laten. Turkije verdenkt Brunson van terroristische activiteiten, maar volgens de VS is daar geen bewijs voor. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde vrijdag op Twitter aan de importheffingen op staal en aluminium uit Turkije te verdubbelen.

De fors goedkopere munt betekent dat de al fikse inflatie in Turkije nog verder dreigt op te lopen. Daardoor wordt het leven voor de Turkse bevolking steeds duurder.
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Die man heeft ze toch niet allemaal op een rijtje ....! Ik denk dat het volk meer verstand heeft dan die dictator !

 • eddy baert

  hopelijk hebben die turken toch een beetje verstand en doen ze dat nooit

 • Roy Cooks

  Ik denk dat al die heel slimmen uit Genk en omstreken die gul voor dat Turks genie hebben gestemd zich nu onmiddellijk naar de banken zullen reppen om hun Euro's te laten omzetten naar dat Turks Mickey Mousegeld :-)

 • José Gonzales

  Amai nu zullen er nog meer Turken hem volgen! Je moet toch echt ne slimme zijn!

 • jan pharma

  Alle muntwaarden zitten (met uitzondering van de Zwitserse frank) met een enorme schuldenberg...en vroeg of laat barst de bubbel. De volgende crisis zal veel erger zijn dan deze van 2008. Laat u niet vangen, beleg in een eeuwenvaste waarde: goud.