Erdogan onthult prototypes van eerste in Turkije ontwikkelde elektrische auto

via REUTERS
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vrijdag de prototypes van de eerste in Turkije ontwikkelde elektrische auto's voorgesteld. De productie zou in 2022 moeten starten. Er is een investering van zowat 3,3 miljard euro mee gemoeid.

Erdogan sprak tijdens een ceremonie in een IT-centrum in de buurt van Istanboel van een "historische dag" voor zijn land. Hij onthulde elektrische SUV's en sedans. Erdogan deed een testritje met de SUV. De president zegt al jaren dat hij een eigen Turkse wagen wil ontwikkelen.

175.000 wagens per jaar

De fabriek in Bursa, 150 kilometer ten zuiden van Istanboel, zal naar verwachting tot 175.000 wagens per jaar afleveren. Erdogan ziet het groots en wil uitvoeren naar Europa en omliggende markten. De merknaam wordt volgend jaar bekendgemaakt. Achter het project zit een consortium van bedrijven.


Verschillende internationale merken, zoals Toyota en Hyundai, maken al auto's in Turkije voor de Europese markt. 
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Benny Van den broeck

  Proficiat Turkije mooi!!

 • Turk Olmak

  Heel mooie wagen ik wil er al een

 • Luc De Coninck

  hopelijk beter dan hun witgoed dat na drie jaar er de brui aangeeft, en waar men van verdenkt sjoemelsoftware te bevatten dat de levensduur bepaalt

 • Johan Billiet

  Is een internationaal consortium dat zowat voor alles staat wat die auto betreft, die krijgt dan voor de marketing een lokale populaire naam..en hop het wordt een Turkse automobiel. Zou men ook kunnen toepassen in België en daar een populaire trotse Belgisch naam op kleven...probleem is echter dat we deze niet (meer) hebben..

 • 12Love42 SilverStar

  Gefeliciteerd mooie auto