Erdogan officieel aangeduid als presidentskandidaat van AKP

REUTERS
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is vandaag door zijn partij officieel aangeduid als kandidaat voor de komende presidentsverkiezingen. Dat heeft eerste minister Binali Yildirim bekendgemaakt.

De 316 parlementsleden van de AKP beslisten vandaag, zoals algemeen was verwacht, om Erdogan tot de kandidaat van de regeringspartij te benoemen. De huidige president zal bij de vervroegde verkiezingen van 24 juni ook de steun krijgen van de rechts-nationalistische partij MHP, waarmee een alliantie is aangegaan.

Morgen zal Erdogan zijn kandidatuur officieel indienen.

De 64-jarige Erdogan is al sinds 2003 aan de macht in Turkije. Aanvankelijk was hij eerste minister, sinds 2014 is hij president. Als gevolg van een grondwetswijziging, die vorig jaar na een referendum werd goedgekeurd, zal hij na de komende verkiezingen over uitgebreide bevoegdheden beschikken als president.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tarik Akan

  Zie hem zitten, de Godfather van het MO. Al ben ik geen Erdogan aanhanger, toch ben ik overtuigd dat de westerse hypocrisie de man steeds meer stemmen en macht oplevert.

 • Sinan Ozcelik

  Een echte man die voor zijn land werkt en die alles doet voor een betere leven voor zijn volk.van mij mag hij tot zijn doot president blijven.lang leven erdogan

 • raf janssens

  De volgende stap voor de Sultan van de Nieuwe Ottomaanse dictatuur

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Is die zot daar weer

 • Fredien Vandervekens

  Wie zei ook weer dat Turkije geen democratie kent ? Hij "geniet" een aanduiding als "kandidaat". Merkel zoekt de sleutel reeds. Om de deur te openen.