Erdogan kondigt productie van Turkse auto aan

Tegen 2021 moet er een auto van Turkse makelij te koop zijn. Vijf Turkse bedrijven slaan daarvoor de handen in elkaar, zo heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan bekendgemaakt. 
 President Recep Tayyip Erdogan.
REUTERS President Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan meent dat de Turkse bevolking de voorkeur zal geven aan een wagen van eigen makelij. In de jaren zestig bracht Turkije al het automodel "Anadol" op de markt, maar de productie daarvan werd in de jaren negentig stopgezet. Momenteel produceert de Turkse auto-industrie voornamelijk voor Amerikaanse en Europese merken, ook voor export naar de Europese Unie.

Een consortium bestaande uit de Anadolu Group, BMC, Kiraca Holding, Turkcell en Zorlu Holding moet daar verandering in brengen. Erdogan verwacht een eerste prototype van de Turkse wagen in 2019, schrijft het Turkse nieuwsagentschap Anadolu. De verkoop zou pas in 2021 kunnen starten
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tarik Akan

  @Delrio: alle grote merken zijn klein en weinig betekenend ergens begonnen. Kijk nu waar ze staan. Zelfs al zou TR met een 2pk starten, starten en groeien zullen ze... tot tevergeegse benijd van velen die zelfs die 2pk niet kunnen realiseren.

 • Guido Delrio

  Ze hebben de plannen gevonden van de Citroen 2PK

 • Gino Denil

  Die van de Volkswagen werd door hem dan ook aangehaald als een geslaagd voorbeeld van een president die alle machten in zich verenigde.

 • Eric Van den Bergh

  Historische gelijkenis krijgt meer en meer vorm

 • Jan Boden

  Daar plaatsen ze dan een Erdoganchip in zodat de Turkse politie kan volgen wat ge allemaal uitsteekt. Slimme gast die Erdogan.