Erdogan is eerste Turks staatshoofd in Athene sinds 1952

De Griekse president Prokopis Pavlopoulos en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan schouwen de Presidentiële Wacht tijdens de welkomstceremonie in Athene.
AP De Griekse president Prokopis Pavlopoulos en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan schouwen de Presidentiële Wacht tijdens de welkomstceremonie in Athene.
De Turkse president Erdogan is vandaag voor een officieel bezoek in Athene aangekomen. Het is het eerste bezoek van een Turks staatshoofd aan Griekenland sinds dat van Celal Bayer in 1952. Erdogan is ontvangen door zijn Griekse ambtgenoot Prokopis Pavlopoulos.

Pavlopoulos zei volgens Griekse media dat zijn land bereid is voor Turkije de poort naar de Europese Unie te zijn. Erdogan bezoekt twee dagen lang het buurland waarmee Turkije een moeizame relatie heeft. Morgen bezoekt hij het noordoostelijke Komotini, waar Griekse moslims wonen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gungor Alper

    Ik dacht dat iedereen zei dat de gesprekken slecht verlopen was.... onzin! Turkije en grieken komen goed overeen. Buitenstaanders doen er zo negatief over.