Erdogan is eerste Turks staatshoofd in Athene sinds 1952

De Griekse president Prokopis Pavlopoulos en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan schouwen de Presidentiële Wacht tijdens de welkomstceremonie in Athene.
AP De Griekse president Prokopis Pavlopoulos en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan schouwen de Presidentiële Wacht tijdens de welkomstceremonie in Athene.
De Turkse president Erdogan is vandaag voor een officieel bezoek in Athene aangekomen. Het is het eerste bezoek van een Turks staatshoofd aan Griekenland sinds dat van Celal Bayer in 1952. Erdogan is ontvangen door zijn Griekse ambtgenoot Prokopis Pavlopoulos.

Pavlopoulos zei volgens Griekse media dat zijn land bereid is voor Turkije de poort naar de Europese Unie te zijn. Erdogan bezoekt twee dagen lang het buurland waarmee Turkije een moeizame relatie heeft. Morgen bezoekt hij het noordoostelijke Komotini, waar Griekse moslims wonen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gungor Alper

    Ik dacht dat iedereen zei dat de gesprekken slecht verlopen was.... onzin! Turkije en grieken komen goed overeen. Buitenstaanders doen er zo negatief over.