Erdogan: "Geen enkele Europeaan zal nog veilig over straat kunnen lopen"

AFP
Europeanen zullen nergens ter wereld meer veilig over straat kunnen lopen. Dat zegt Turks president Recep Tayyip Erdogan. Hij vindt dat de Europese attitude moet veranderen.

"Als Europa zijn houding tegenover Turkije niet wijzigt, dan zal geen enkele Europeaan veilig over straat kunnen lopen", zegt Erdogan op een evenement voor plaatselijke journalisten in Ankara.

"Wij, als Turkije, roepen Europa op om de mensenrechten en de democratie te respecteren", aldus nog de Turkse president.Turkije is verwikkeld in een diplomatieke rel met Duitsland en Nederland over het weigeren van campagne-optredens van Turkse politici voor het grondwettelijk referendum van 16 april. Maar Erdogan spaart ook zijn kritiek voor Europa in het algemeen niet. Zo noemde hij Europa eerder al racistisch, fascistisch en wreed.
353 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Busra Turan

  Ik begrijp niet waarom jullie Trump als oplossing zien. Ik weet niet of jullie door hebben maar die 2 gaan dikke maatjes zijn. Ik ben een Nederlander en een Turk. Ik ga niet stemmen op Erdogan. Maar ik begrijp niet waarom een politici zogezegd een heel land vertegenwoordigd? Dat Wilders de Islam haat betekent toch niet dat er geen Nederlanders zijn die dat niet doen? En btw dit is propaganda.

 • Julia DG

  En @ zo maar iemand ra ra ra by the way luister naar Rutte en rot zelf op. Ataturk heeft heel veel goeds gedaan. Ik begrijp echt niet wat je nog in Erdogan ziet, na alles wat er nu gebeurd is :(

 • Julia DG

  Erdogan is goed? Haha laat me niet lachen een zeer groot gevaar voor de democratie! Hij is de democratie ah misbruiken, om ze nadien af te schaffen om plaats te maken voor sharia. Wie dat niet ziet...

 • Georges Vande Velde

  Wel dan geen enkele toerist nog op vakantie naar Erdoganland. Afschaffen Turken met dubbele paspoort ofwel Belg ofwel Turk. Één persoon is één nationaliteit. Direct stemmen in het parlement. Gedaan met provocaties.

 • Zo maar iemand Ra ra ra

  Turken die hier in Belgie geboren zijn hebben zelfde rechten zoals jullie... Ik noem dit Belgische Turken,dit volk is sterk geintregeerd en werken hard!Vreemdelingen,laat komers zoals Bulgaren,.... Die zijn pas profiteurs! Ze hebben een maandloon van ongeveer €1300 zonder te werken,gratis vuilniszakken.... Als jullie racisme willen uitvoeren maak het verschil tussen hun en ons volk!