Exclusief voor abonnees

Erdogan geeft jihad weer duw in de rug met offensief tegen Koerden

Vandaag startte Turkije met de eerste bombardementen aan de grens met Syrië.
AP Vandaag startte Turkije met de eerste bombardementen aan de grens met Syrië.
Het Turkse offensief in Syrië geeft de jihad weer een duw in de rug. Zo voerde de terreurgroep IS gisteren voor het eerst sinds lang een aanval op de Koerden uit. En ook in de rangen van de Turken zelf vechten militanten mee die Syrië het liefst van al omvormen tot een shariastaat.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verstappen Martine

  Die vent is niet te schatten. Waarom geen sancties tegen Turkije. Er zijn landen die voor veel minder gesanctioneerd worden.

 • Pat Vanbeveren

  Sinds dictator Erdogan aan de macht is blijven wij weg uit Turkije. En dat zouden er veel meer moeten doen.

 • Glenn Schrooien

  Alles is een toneelstuk! Begrijpen jullie het nog steeds niet na al die jaren. Er zijn altijd meerdere bij betrokken en het komt de regeringen goed uit voor een of andere reden. Dit is weer destabiliseren , afleiding voor wat allemaal gaat komen. WO3 pushen? NWO pushen? Joost mag het weten.

 • aytekin denizli

  De operatie van de Turkse veiligheidskrachten tegen de pkk / ypg - pyd en IS in Syrië is begonnen. Wat mij opvalt en stoort is dat veel Nederlandse / westerse media en politici de boel bewust manipuleren met bewoordingen als: ‘Aanval op de Koerden” of ‘Oorlog tegen de Koerden”. Maar ‘de Koerden’ zijn NIET hetzelfde als terreurorganisaties als de pkk / ypg-pyd, net zo min als dat ‘de moslims’ en de IS hetzelfde zijn. Het is dus GEEN oorlog tegen ‘de Koerden’, maar een gerichte actie tegen

 • Karel Tichmann

  Ik vraag me af, hoe de EU erop gaat reageren. Anders dan hun handen wringen en vergaderen, en daarna trots zijn dat ze moed hebben gehad om er over te praten.