Erdogan en Trump telefoneren met elkaar

AFP
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Amerikaanse president Donald Trump hebben donderdag met elkaar getelefoneerd omtrent de ontwikkelingen in de regio en de relaties tussen de twee NAVO-bondgenoten. Dit heeft het Turkse staatspersbureau Anadolu gemeld.

De twee staatshoofden hadden het over "biterale en regionale kwesties", zei Anadolu zonder verdere details te geven.

Woensdag had Erdogan Trump opgeroepen "een einde te maken" aan de verwarring rond het standpunt van Washington jegens Ankara. Erdogan zei dat uitlatingen van sommige Amerikaanse functionarissen "over de schreef waren beginnen gaan".

De VS hebben het Turkse offensief tegen hun bondgenoot in de strijd tegen Islamitische Saat, de YPG-militie, bekritiseerd. Ankara ziet de YPG als het Syrisch verlengstuk van de verboden en "terroristische" Koerdische Arbeidspartij PKK. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dantès

  Erdogan ziet binnenkort zijn economie imploderen, en wil graag wat tips van Trump om zijn verborgen centjes wit te wassen voor het geval hij zijn schup moet afkuisen.

 • Ozkaya Kamil

  Das zo grappig dat mensen nog denken dat ypg isis heeft helpen mee strijden jongens denken jullie echt dat Amerika iemand nodig heeft voor 1000 isis terroristen met halve wapens ?? De ypg is een onderdeel van Amerika ze bevoraden deze troepen voor eigen ondermacht te creeeren voor onrust bij Iran en Turkije te krijgen voor dat deze landen minder snel groeien.!

 • chris bogaerts

  @Fenasi Kerim als de politiek hier niet zo achterliep dan deden ze hier best eens grote kuis met de volgelingen van dictator Erdogan. Eveneens uit de NAVO gooien want betrouwbaar zijn jullie de afgelopen 50 jaar niet geweest. En idd Turkije heeft het 2de grootste leger van de NAVO maar als die idioten hier eens wakker worden in Europa en gaan investeren in defensie dan is het game-over. Nu dat Turkije bezig is met zijn eigen atoomwapen programma word het toch tijd voor wat realistisch denken.

 • guy perain

  Dat zal ook weer wat tijd gekost hebben??

 • Jan De Smet

  Twee smeerlapjes aan de telefoon :-)