Erdogan dreigt met maatregelen als VS Gülen niet uitleveren

Turks president Recep Tayyip Erdogan.
AP Turks president Recep Tayyip Erdogan.
De Turkse president Erdogan dreigt te stoppen met het uitleveren van verdachten aan de Verenigde Staten. Hij zegt zo'n maatregel te nemen als de Amerikanen de geestelijke Fethullah Gülen niet overdragen aan de Turkse autoriteiten.

Erdogan klaagde dat zijn land tot dusver "twaalf terroristen" naar de VS heeft gestuurd, zonder daar Gülen voor terug te krijgen. Hij verweet de Amerikanen met smoesjes te komen. De president zei geen 'terroristen' meer uit te leveren als "jullie hem niet aan ons geven".

De Turkse regering houdt de in de VS woonachtige Gülen en zijn beweging verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep in 2016. Toen probeerden opstandige militairen tevergeefs Erdogan en zijn regering af te zetten. Gülen ontkent alle betrokkenheid bij de couppoging.

Fethullah Gülen.
ap Fethullah Gülen.4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • hasso Naciye

  Respect voor Erdogan . Oog om oog tand om tand tegen usa.

 • raf janssens

  Hopelijk wil hij ook zo vriendelijk zijn om te stoppen met het uitleveren van terreurverdachten aan ons land. Is er geen mogelijkheid om hem zo kwaad te maken dat hij dat ook werkelijk doet?

 • Ronald Rens

  De muis die brulde. Kort toekomstscenario : 1. Turkije zoekt aansluiting bij Poetin ( nu al bezig ). 2. Amerikaanse bases weg uit Turkije. 3. Erdogan verlaat Nato. 4. Russen krijgen ( zeer strategische ) bases in Turkije. 5. Turkije voor de volgende eeuwen uit Europa ( hoera ! ). 6. Turkije wordt een fundamentalistisch Islamland ( nu al bezig ) en zakt verder weg in armoe en onwetendheid. 7. Oorlog tussen Turkije, Iran en Saoedi-Arabië om de macht in het Midden-Oosten.

 • freddy depaepe

  anders gaat hij ook met bommen gooien de gek