Ga naar de mobiele website
^ Top

Erdogan beschuldigt Merkel van 'nazipraktijken'

Reuters
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschuldigt na Nederland nu ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel zelf van "nazipraktijken". Erdogan blijft kwaad omdat Duitsland meetings verbiedt van Turkse politici die campagne willen voeren naar aanleiding van het grondwettelijk referendum van 16 april.

"U neemt uw toevlucht tot nazipraktijken", wierp Erdogan Merkel voor de voeten tijdens een toespraak die op de Turkse televisie uitgezonden werd. "Tegen wie? Tegen mijn Turkse broeders in Duitsland en hun ministers."

Eerder beschuldigde Erdogan Duitsland én Nederland al van nazisme. Merkel reageerde in een gezamenlijk communiqué met de Franse president François Hollande dat "vergelijkingen met het nationaal-socialisme en andere beledigingen van Duitsland en andere staten onaanvaardbaar zijn".

In een reactie op de nieuwe uithaal noemt Duits minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel de uitspraak "absurd". "We zijn tolerant, maar niet dom", zegt hij aan de krant Passauer Neue Presse. Hij geeft ook aan dat hij zich de laatste weken meermaals heeft geërgerd aan de "onuitsprekelijke verwijten en absurde vergelijkingen". "Ik heb mijn Turkse collega's daarom erg duidelijk gemaakt dat er grenzen zijn overschreden", zegt Gabriel.

Meer over90 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • KD KD

  Dus de meeste mensen denken dat Turkije volledig afhankelijk is van het toerisme? Man man man, jullie zijn onbeschrijfelijk achterlijk. En wat Erdogan betreft, een leider met ballen. Hij laat zijn eigen niet doen door de tiran van het westen

 • peggy peeters

  Wat kunnen de westerlingen toch zagen, ze hebben ook gezegd dan Saddam een dictator was en weg moest, is Irak nu beter??? NEE!!! Dat is wat ze voor Turkije ook willen!!

 • Dirk Zwartenbriek

  Wat een ziek ventje is me dat en daar staan al die turken achter omdat ze er bang van zijn

 • Gustaaf Senrame

  Erdogan samen met Trump in een gesticht steken.

 • marc huyghebaert

  Pot verwijt de ketel

Meld een bug