Exclusief voor abonnees

Er ging wel eens een pony door de rundvleessnippers, maar van fraude is volgens de slachter geen sprake

Kwaliteitsmanager Arjen de Ruiter van slachthuis Van Hattem Vlees laat de slachterij in de hoofdlocatie in het Gelderse Dodewaard zien. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft ruim 690 ton rundvlees van het bedrijf laten blokkeren, omdat er mogelijk paardenvlees in is verwerkt.
ANP Kwaliteitsmanager Arjen de Ruiter van slachthuis Van Hattem Vlees laat de slachterij in de hoofdlocatie in het Gelderse Dodewaard zien. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft ruim 690 ton rundvlees van het bedrijf laten blokkeren, omdat er mogelijk paardenvlees in is verwerkt.
Ben van H., eigenaar van een slachthuis in Dodewaard, beweerde gisteren in de rechtbank in Den Bosch dat hij nooit opzettelijk heeft gefraudeerd door paardenvlees in rundvlees te mengen en als puur rundvlees te verkopen. Hij is hoofdverdachte in de zoveelste episode van het paardenvleesschandaal dat zes jaar geleden in verschillende Europese landen losbarstte. “Achteraf kijk je een koe in de kont.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.