Er ging wel eens een pony door de rundvleessnippers, maar van fraude is volgens de slachter geen sprake

Kwaliteitsmanager Arjen de Ruiter van slachthuis Van Hattem Vlees laat de slachterij in de hoofdlocatie in het Gelderse Dodewaard zien. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft ruim 690 ton rundvlees van het bedrijf laten blokkeren, omdat er mogelijk paardenvlees in is verwerkt.
ANP Kwaliteitsmanager Arjen de Ruiter van slachthuis Van Hattem Vlees laat de slachterij in de hoofdlocatie in het Gelderse Dodewaard zien. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft ruim 690 ton rundvlees van het bedrijf laten blokkeren, omdat er mogelijk paardenvlees in is verwerkt.
Ben van H., eigenaar van een slachthuis in Dodewaard, beweerde gisteren in de rechtbank in Den Bosch dat hij nooit opzettelijk heeft gefraudeerd door paardenvlees in rundvlees te mengen en als puur rundvlees te verkopen. Hij is hoofdverdachte in de zoveelste episode van het paardenvleesschandaal dat zes jaar geleden in verschillende Europese landen losbarstte. “Achteraf kijk je een koe in de kont.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steven De Baerdemaeker

    Niets mis met een stukje (gezond en vers) paardenvlees, maar dan moet het etiket wel correct zijn.