Enorm zinkgat slokt bus en voetgangers op in China: negen doden, een vermiste

De bus werd met een kraan uit het gat in de grond getild.
AFP De bus werd met een kraan uit het gat in de grond getild.
De balans van het spectaculaire incident waarbij afgelopen maandag een volledige bus opgeslokt werd door een zinkgat in Xining, de hoofdstad van de provincie Qinghai in het centrum van China, bedraagt negen doden. Er is nog steeds een vermiste. Dat meldt het officiële persangentschap Xinhua.

Het incident gebeurde maandagavond aan een bushalte aan een ziekenhuis: in een mum van tijd werd de bus - met passagiers - verzwolgen door een gat in het wegdek. Ook verschillende voetgangers werden meegesleurd.

Op camerabeelden is te zien hoe mensen aan de bushalte plots voor hun leven moeten rennen terwijl de grond onder de bus begint in te zakken. Meteen nadien is te zien hoe in het gat een explosie plaatsvindt. Terwijl omstaanders proberen te helpen, worden ook zij meegesleurd als plots het gat groter wordt. Volgens staatsmedia had het gat een diameter van tien meter.

 Er vielen ook verschillende gewonden. 

Vaak voorkomend fenomeen

Zinkgaten zijn een vaak voorkomend fenomeen in China. Velen wijten dat aan de goedkope materialen die gebruikt worden en de snelle ontwikkeling van het land. 

AFP
AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.