Engie-topvrouw Isabelle Kocher vertrekt met 3,3 miljoen euro premie

BELGAIMAGE
Isabelle Kocher krijgt voor haar vertrek als CEO van de Franse energiegroep Engie in totaal 3,3 miljoen euro mee. Dat bleek uit financiële documenten die dinsdag werden gepubliceerd.

De raad van bestuur keurde maandag een voorakkoord goed over het vertrek van Kocher. De aandeelhouders moeten het voorakkoord in mei nog goedkeuren. Daarin staat allereerst een bedrag van 1,9 miljoen euro, dat onder meer een niet-concurrentiebeding omvat. Daarnaast krijgt Kocher 1,399 miljoen euro bruto als schadevergoeding voor de verbreking van haar contract.

Het totaalbedrag eerbiedigt volgens Engie het plafond dat voorzien is in de in Frankrijk geldende code van deugdelijk bestuur.

De raad van bestuur van Engie besliste begin februari om het mandaat van Kocher niet te vernieuwen. Normaal zou zij tot in mei aanblijven, maar maandag werd bekendgemaakt dat ze met onmiddellijke ingang vertrok. Algemeen secretaris Claire Waysand werd aangeduid als interim-CEO.
30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willem Piscaer

  Komt overeen met 2200 maandelijkse pensioenen van 1500 Euro of 183 jaar pensioen ( kan dus gemakkelijk 9 mensen levenslang pensioen geven indien goed beheerd).

 • Toran Korshnah

  Geen werknemer die zoiets begrijpt. Dat komt niet voor in onze wereld. Zouden wij wereldvreemd zijn?

 • Gino Denil

  De nettoschulden dikten met 2,7 miljard euro aan tot 25,9 miljard euro. Maar het divident voor de aandeelhouders wordt wel met 7% verhoogd. Of hoe dergelijke monsterondernemingen bloedzuigers worden van het economisch en maatschappelijk systeem.

 • Hendrik Peetersen

  Vandaag de prijzen nog eens vergelijken, misschien stap ik ook op.

 • Yvan Lindekens

  Dat was dus die, die beslist heeft de meest winstgevende poot (gas) van Engie te verkopen. Om het even wie, die zo'n flater begaat zo zonder veel omhaal op de keien gegooid worden zonder enige vergoeding, maar in de bubbel van de CEO's gelden andere regels, die gewone stervelingen niet kunnen snappen, vanwege onvoldoende intelligent, lol.