Engelse miljonairsdochter (22) vlak na aankomst in Nieuw-Zeeland verdwenen: “Politie maakt zich grote zorgen”

Grace Mallane is sinds afgelopen zaterdagavond vermist in Auckland, Nieuw-Zeeland.
rv Grace Mallane is sinds afgelopen zaterdagavond vermist in Auckland, Nieuw-Zeeland.
De Nieuw-Zeelandse politie zegt op een persconferentie zich ‘ernstige zorgen’ te maken over de vermissing van een 22-jarige backpacker. De Engelse Grace Millane werd afgelopen zaterdagnacht voor het laatst gezien in Auckland. Sindsdien is er niets meer van de jonge vrouw vernomen.

De jonge Engelse backpacker Grace Millane uit Essex arriveerde op 20 november in Auckland, waar ze op 1 december ’s nachts voor het laatst gezien werd in het gezelschap van een man. Sindsdien is niets meer van de jonge vrouw vernomen, en dat is ongebruikelijk, zegt haar vader, die vandaag vanuit Londen in Auckland aankwam om zijn dochter te gaan zoeken.

lees verder onder de foto:

David Millane, de vader van de vermiste backpacker Grace Millane, op een persconferentie vandaag in Auckland.
AP David Millane, de vader van de vermiste backpacker Grace Millane, op een persconferentie vandaag in Auckland.

“Grace is een lieve, spontane en familie-georiënteerde jonge vrouw”, zei David Millane vandaag tegen de verzamelde media in Auckland. “We hebben normaal dagelijks contact met Grace: dat ze zo lang geen contact zoekt met ons is ongebruikelijk. We zijn zeer ongerust en het is een moeilijke tijd voor ons. Het is moeilijk om te beschrijven waar we als familie nu doorheen gaan.”

De bezorgde vader, een vastgoedmiljonair, hoopt dat mensen die meer informatie over de verdwijning van zijn dochter zich bekend maken.

Grace werd 22 afgelopen zondag - de dag volgend op haar verdwijning - maar toen ze niet reageerde op de talloze verjaardagsberichtjes van familie en vrienden, wekte dat argwaan op bij haar familie, die op maandag de Nieuw-Zeelandse politie inlichtte over de mogelijke verdwijning van hun dochter.

lees verder onder de foto:

Het laatste beeld van Grace Millane in Auckland afgelopen zaterdagnacht dat werd vrijgegeven door de politie.
AP Het laatste beeld van Grace Millane in Auckland afgelopen zaterdagnacht dat werd vrijgegeven door de politie.

Man ondervraagd

De politie deelt de zorgen van de familie Millane en heeft een team van twintig man op de zaak gezet. Het team heeft door het analyseren van camerabeelden kunnen achterhalen dat Grace op zaterdagavond in het gezelschap van een man het City Life Hotel in Queen Street in het centrum van Auckland is binnengegaan. Wat er nadien met de vrouw gebeurd is, is onbekend.

De man met wie Millane het hotel binnenging, is inmiddels ondervraagd door de politie maar niet gearresteerd. De politie blijft hem wel in de gaten houden. De kamer waar de man verbleef, wordt onderzocht door een team van forensische onderzoekers.

Inspecteur Scott Beard van de politie van Auckland roept iedereen die in de buurt van het City Life Hotel in Auckland was rond de tijd van Millanes verdwijning zich te melden. “Het is nu zes dagen geleden sinds Grace voor het laatst gezien is en op dit moment vrezen we voor haar veiligheid”, zegt de inspecteur. De politie laat verder weten dat ze momenteel wachten op informatie van Britse banken om te zien waar Grace haar bank- en kredietkaarten voor het laatst gebruikt zijn.

Wereldreis

Grace Millane was net zes weken op een wereldreis, die een jaar zou duren. De jonge vrouw reisde voor het eerst alleen en had voorafgaand aan haar verblijf in Nieuw-Zeeland vier weken in Zuid-Amerika doorgebracht.

David Millane, de vader van de vermiste backpacker Grace Millane, op een persconferentie vandaag in Auckland.
AP David Millane, de vader van de vermiste backpacker Grace Millane, op een persconferentie vandaag in Auckland.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Er is een tijd geweest dat je de wereld rond kon trekken met een rugzak. Spotgoedkoop. Omdat je op veel plaatsen als een gast ontvangen en verwend werd. Soms kon je zelfs het beetje geld dat je bij had niet eens uitgeven. Maar die tijd ligt steeds verder achter ons. Op veel plaatsen krijg je nu gratis een mes in je lijf. Wat is de wereld toch veranderd in 40 jaar, in negatieve zin.

 • johanneke li

  toeristen op reis zijn de gemakkelijkste prooien voor de criminelen, vooral de drang naar avontuur kan ervoor zorgen dat mensen bepaalde voorzorgen links laten. hopelijk is het maar een misverstand en is alles ok met haar

 • Thomas Delaet

  Mijn kinderen hebben geen geld om een jaar op wereldreis te gaan. Ze zouden trouwens ook niet mogen in deze onveilige wereld. Je kan tegenwoordig geen city trip meer doen naar Napels zonder overvallen te worden.

 • Sobek Wessels

  New Zealand is niet echt een veilig land om als vrouw alleen door te reizen , er zijn daar al verschillenden buitenlandse vrouwen verkracht , verdwenen en dood terug gevonden ...

 • Jaak Meyers

  Nieuw-Zeeland is niet meer wat het geweest is. Ook daar is het niet meer veilig. Met alle respect voor de familie, maar als jonge vrouw op je eentje met een rugzak rondtrekken is echt vragen om problemen. Zelfs als man zou ik het niet doen.