Engelse automobilisten worden 66 kilometer omgeleid om wegenwerken van 50 meter lang te vermijden

Wie van het graafschap Dorset naar Somerset wil rijden, wordt omgeleid. Die omleiding bedraagt maar liefst 66 kilometer.
Google Maps Wie van het graafschap Dorset naar Somerset wil rijden, wordt omgeleid. Die omleiding bedraagt maar liefst 66 kilometer.
De automobilisten in het Engelse Dorset zijn gewaarschuwd: wie volgende week via de A352-snelweg van het Engelse graafschap Dorset naar het naburige Godmanstone wil rijden, moet de omleiding volgen. Die is overigens 66 kilometer lang. En de wegenwerken? Die reiken amper vijftig meter ver. 

Het positieve aan het verhaal is dat bestuurders die de tocht toch moeten maken, getrakteerd worden op een pittoreske, schilderachtige route. Van de reus van Cerne Abbas - een eeuwenoude en reusachtige kalkfiguur in het Engelse Dorset - tot het schattige dorpje Sherborne in Somerset: wie de omleiding volgt, ziet het allemaal.

Jammer genoeg is er ook een negatieve zijde. Bestuurders zullen immers (minstens) een uur langer rijden over hun gebruikelijke traject, dat door de omleiding met zo’n 66 kilometer wordt uitgebreid. 

Waarom het stadsbestuur in godsnaam zo’n lange omleiding heeft voorzien? “Het gaat om een A-weg die wordt afgesloten. Het type verkeer dat daar normaal rijdt, moet ook via een A-weg worden omgeleid”, zo luidt de verklaring. Kleine voertuigen kunnen volgens het stadsbestuur “ongetwijfeld over secundaire wegen rijden”.

Maar probeer de afgesloten A-weg vooral niet te betreden, waarschuwen ze nog: “Boetes kunnen oplopen tot wel 1.000 pond (1.1570 euro). De werken zullen naar verluidt slechts vijf dagen in beslag nemen, van 28 oktober tot en met 1 november. 

Bestuurders die de omleiding volgen, worden getrakteerd op een pittoreske, schilderachtige route en de reus van Cerne Abbas - een eeuwenoude en reusachtige kalkfiguur in het Engelse Dorset.
BNPS.co.uk Bestuurders die de omleiding volgen, worden getrakteerd op een pittoreske, schilderachtige route en de reus van Cerne Abbas - een eeuwenoude en reusachtige kalkfiguur in het Engelse Dorset.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Martens

  Die zijn daar in Engeland zeker ooit op vakantie geweest in België, want hier kunnen ze er ook wat van.Alleen het verschil met hier is , dat je weet wanneer ze hier ooit beginnen maar wanneer ze eindigen is een ander verhaal kijk maar naar de brug over het Albrechtkanaaltje bij Lummen ondertussen zijn we bijna 2 kerstfeestjes verder. Daar zakt mijn broek van af.

 • Sandra Peeters

  En hier niet of wat. Niemand mag nog ergens passeren. Allemaal straten van 30, woongebied, lintbebouwing, in elke straat is er ineens een school of een ander excuus, alles lokaal verkeer... Op iets van normaal 20 minuten rij je nu een uur of anderhalf. En fietsers en voetgangers hebben blijkbaar geen verkeersregels meer. Wandelen of fietsen gewoon een baan van 70 op zonder kijken... Tegenwoordig kom je al compleet opgefokt op je werk aan. En kom aub niet met nonsens als openbaar vervoer af.

 • kamiel fremault

  Andermaal veel gelul. En dat omdat ze de wegcode gewoon niet kennen. Ouwe jongens, meisjes: ga terug op cursus en leer wat de wegcode. Alternatieven wegens problemen op de snelweg worden met specifieke borden weergegeven.

 • RENE LENAERTS

  Daar hebben ze tenminste nog omleidingen. Hier kan je de pot op na twee bordjes als die al niet verkeerd staan.

 • Roger Roels

  In Overmere moeten alle vrachtwagens ook dagelijks 10 km omrijden om 1 school te mijden maar 4 andere te passeren, en dit allemaal wegens 1 politieker die op het traject woont. Waar zijn de milieuactivisten in deze?