En dan staat er plots een paard in de gang van het vliegtuig

De eigenares van de merrie heeft mentale problemen. Het paardje Flirty kalmeert haar.
RV Instagram De eigenares van de merrie heeft mentale problemen. Het paardje Flirty kalmeert haar.
Opmerkelijke beelden vanuit Amerika. Daar keken de passagiers van een binnenlandse vlucht vreemd op toen er plots een paard te zien was in de middengang van het vliegtuig. Dat is in de Verenigde Staten toegestaan, op voorwaarde dat het een hulpdier is.

Verbaasde passagiers konden hun ogen nauwelijks geloven vorige donderdag op de 90 minuten durende vlucht van American Airlines van Chicago naar Omaha (Nebraska). De eigenares van de merrie, Abrea Hensley, heeft mentale problemen. Ze kampt met een depressie, heeft post-traumatische stress en hevige angsten. Het paardje ‘Flirty’ kalmeert haar en biedt fysieke ondersteuning als de vrouw duizelig is.

“Flirty was heel rustig tijdens de vlucht”, zegt Hensley. “Ze schudde wel een aantal keren met haar kop, maar je kon duidelijk zien dat ze heel relax was.”

Boetes

Bij een aantal Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen was het al toegelaten om minipaarden als ‘hulpdieren’ mee aan boord te nemen. Het Amerikaanse ministerie van Transport besloot tijdens de zomer dat alle maatschappijen dat moeten doen. Daardoor kunnen vliegtuigmaatschappijen er nu zelfs boetes krijgen als ze passagiers met hun hulpdier weigeren.

Een paard als hulpdier biedt enkele voordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld 20 tot 30 jaar inzetbaar. Bij honden is dat hooguit 10 jaar.

Flirty mocht ook even dag gaan zeggen bij de crew.
RV Instagram Flirty mocht ook even dag gaan zeggen bij de crew.

Het eerste blindengeleidepaardje van Europa werd begin vorig jaar in gebruik genomen in Brugge.

Bekijk ook: Dinky, het eerste blindengeleidepaardje van Europa
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Van Der Cruyssen

  Wat als dat paard op hol slaat? En wat de uitwerpselen?? Fasten seatbelts gaat ook al niet..

 • Maria Arens

  Niet iedereen heeft familie en vrienden (WAT IS DAT/had er ook gene gans mijn leven). DAT MOET KUNNEN. Een MINI paard op de gang, en een hond en een kat enz; Mensen die dit zogezegd ONhygienisch vinden.... denk dan maar beter niet aan de mensen die dikwijls naast U zitten....... U bent allergisch : neem medicatie.

 • Denis Van den broeck

  Vind dat gewoon super zeker voor mensen die zo zijn mentaal iets hebben . Bangelijk gewoon

 • Peter De Koker

  Manou Stevens: Niet onnozel doen hé, ik ben een grote dierenvriend, en wekelijks in de manège te vinden tussen de paarden, maar als ik vlieg heb ik toch liever een papiertje of plastic of een overblijfsel van een half opgegeten broodje als afval naast mijn voeten dan een plas paardenpis en een hoop stront.. om van de geur nog maar te zwijgen.. ik weet niet wat jij liever hebt maar ik mag toch hopen hetzelfde...

 • Françoise Stevens

  je zal maar op die vlucht zitten en allergisch zijn... Wat dan ???