En dan ploft er plots 70.000 euro aan crystal meth op de mat

De drugs.
Wijkagent Nijkerk-Centrum De drugs.
Een inwoner van het Nederlandse Nijkerk trok onlangs grote ogen toen plots voor 70.000 euro aan crystal meth op zijn deurmat lag. De verdovende middelen waren niet bedoeld voor de Nederlander, maar voor iemand in het buitenland.

“De drugs worden naar het buitenland verstuurd met een willekeurig afzendadres", legt wijkagent Robert Bronsink uit. “Als zo'n pakket onjuist bezorgd wordt, of onvoldoende gefrankeerd is, dan komt het dus retour naar het willekeurig gekozen adres.” In dit geval trof de bewoner in Nijkerkde verdovende middelen op zijn deurmat. “Het gebeurt al langer", weet Bronsink. “Deze melding is al de derde of vierde dit jaar. We hebben hier ook contact met PostNL over.” 

Zwaar hoeft zo'n pakketje niet te zijn om voor een kapitaal aan drugs te bezitten. “Als je even googelt kom je er achter dat de straatwaarde per gram minimaal 100 euro is. Wij schrokken er ook nog van hoeveel zo'n pakketje dus oplevert", zegt Bronsink. 

Mensen die een retourzending op hun mat vinden, maar zeker weten dat zij niet de afzender zijn van het pakketje, adviseert Bronsink om direct 112 te bellen. “Je weet niet wat er in zit. Het kunnen ook grondstoffen voor drugs zijn, die al gevaarlijk zijn als je ze alleen al aanraakt.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.