Emotionele getuigenissen in Las Vegas: “Ik zag mensen sterven in de armen van hun geliefden”

AP
De 64-jarige Stephen Craig Paddock opende gisteravond plaatselijke tijd het vuur op 30.000 festivalgangers in Las Vegas. Mensen die de schietpartij overleefden doen nu hun verhaal. Hun getuigenissen zijn hartverscheurend.

Paddock schoot met een automatisch geweer vanop de 32e verdieping van het Mandalay Bay Hotel op de mensenmassa aan de overkant van The Strip. Elk salvo duurde verschillende seconden en daarna werd het telkens stil. Maar na elke herlaadbeurt begon Paddock opnieuw te vuren.

Lees verder onder de foto.

AFP

De Amerikaanse countryzanger Jason Aldean stond op het podium toen zijn publiek werd beschoten. Aldean vlucht snel van het podium terwijl op het festivalterrein de hel losbreekt. “Vanavond was de gruwel voorbij”, liet Aldean weten op Instagram.

Dochtertje

Carly Krygier was met haar dochtertje aanwezig op het concert. Toen Paddock begon te schieten, legde ze haar dochter op de grond en ging ze op haar liggen om haar te beschermen tegen de kogelregen. “Toen het stil werd, zijn we beginnen lopen.”

400 à 500 kogels

Ook Taylor Benge was op het festivalterrein. “Hij (schutter Stephen Paddock, red.) heeft 400 of 500 kogels afgevuurd”, vertelt Benge aan CNN. “Ik zag veel mensen die stierven in de armen van hun geliefden.”

Benge zag ook hoe iedereen elkaar probeerde te helpen. “Iemand gaf me zelfs een lift naar mijn auto. Iedereen was er voor iedereen.”

“Ik zag ook een agent die met zijn geweer probeerde terug te richten en te kijken vanwaar de schoten kwamen. Ik hoop dat alles goed met hem gaat”, aldus Benge.