Emotionele flessenpost spoelt aan op Italiaans strand: “Op de dag dat jij stierf, brak mijn hart in 2 stukken”

De fles spoelde aan op het strand van Morciano di Leuca in Apulië
rv De fles spoelde aan op het strand van Morciano di Leuca in Apulië
Op een strand in de buurt van van Morciano di Leuca in Apulië is een bijzondere vondst gedaan. Daar spoelde een fles aan met een emotionele boodschap van een Britse moeder. Dat schrijft de krant Corriere della Sera.

Een strandschoonmaker trof de fles met een beeltenis van een jong lachend meisje begin deze week aan. “In liefdevolle herinnering van Sorrell Leczkowski, 5 februari 2003 - 22 mei 2017", stond erop te lezen.

Het blijkt te gaan om een slachtoffer van de bomaanslag in Manchester 2017. De Britse moeder van het veertienjarige meisje vertrouwde de fles na het vreselijke bloedbad toe aan de golven en de wind om alzo een boodschap van liefde te verspreiden. Meer dan twee jaar later spoelde ze aan in Italië.

De vrouw had er ook een emotionele boodschap ingestoken. “De dag waarop jij stierf, brak mijn hart in twee stukken. De ene kant voelt de pijn, de andere is samen met jou gestorven. Wanneer de rest van de wereld slaapt, sta ik vaak op om op straat rond te lopen en herinneringen aan jou op te halen. Dan rollen de tranen over mijn wangen. Aan jou denken is makkelijk, ik doe het elke dag. Maar jouw afwezigheid doet zo veel pijn en die pijn gaat nooit meer weg. Je zit in mijn hart en je zal daar blijven, totdat de vreugdevolle dag aanbreekt dat we elkaar weer zullen ontmoeten.” De hartverscheurende tekst werd ondertekend met ‘mama’. 

De fles - die meer dan 2.500 km aflegde - bevatte ook een paarse armband met daarop de naam van het meisje gegraveerd. De burgemeester van Morciano di Leuca wil de familie uitnodigen naar Italië om de fles te overhandigen.

De aanslag in Manchester vond op 22 mei 2017 plaats na afloop van het concert van Ariana Grande in de Manchester Arena. Bij de terreurdaad stierven 22 mensen, waaronder dus ook Sorrell Leczkowski.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maithe marivoet

  Mohamed Kabbal, wat een vreselijk mens ben jij ? Een omhunsel betekend NIETS, de inhoud zoveel te meer !

 • Verhaelen Sylvain

  @Martin.dibielen die terug naar België mogen,vooral moeten komen(aldus Amerikaanse "vrienden").Wij zullen ze wel opvangen en reïntegreren..dat mensen mensen blijven stemmen,onbegrijpelijk.gezwegen over al de andere onbegrijpelijke toestanden..

 • Martin Amelynck

  Hoe pijnlijk... en zoveel verdriet door een laffe daad van een stel debielen.

 • DIRK VANGOSSUM

  @desmedt Het laatste wat ik zou willen is dat die boodschap politiek wordt gerecupereerd. Verdriet is niet te omvatten bij zulk groot verlies, en toch een symbool met een boodschap in die kleine fles....

 • Mohamed Kabbal

  @ronny meuris, wat ben je met inhoud als de omhulsel fout is?