Emotioneel moment: gescheiden families ontmoeten elkaar aan Mexicaans-Amerikaanse grens

AFP
Aan de grens met de Verenigde Staten en Mexico heeft zaterdag een uitzonderlijk en emotioneel familietreffen plaatsgevonden. Zo'n 240 families die van elkaar gescheiden leven, konden elkaar enkele minuten zien en aanraken. De samenkomst werd georganiseerd door de Amerikaanse organisatie 'Network for Human Rights'.

De ontmoeting vond plaats aan de grenspost tussen de Mexicaanse stad Anapra en Sunland Park in de VS. Er kwamen zo'n 1.500 mensen opdagen.

De Amerikaanse mensenrechtenorganisatie organiseert al voor de zesde keer een fysieke ontmoeting voor gescheiden families die elkaar niet meer kunnen zien doordat ze in de illegaliteit leven. Die ontmoetingen gebeuren wel telkens op een andere locatie.

Nubia Marquez, wiens familie door emigratie en deportatie van elkaar gescheiden is, getuigt. "Het is gek en een beetje een kwelling om elkaar maar drie minuten te zien. Maar uiteindelijk is het dat na veertien jaar (scheiding) waard".

AFP
AFP
AFP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Vannuffelen

  Wie niet illegaal de grens overgaat wordt niet gescheiden , simpel toch . Crimineel gedrag mag niet beloond worden .

 • rudolf jacobs

  wat een dikke komedie letterlijk en figuurlijk,gelukkig voor de meeste amerikanen is het daar geen pamper republiek zoals in strontgat europa,sommige nog meer dan anderen,dat merk je wel in en aan de belgische verkiezingen

 • Charlotte De greef

  Jongens toch, wat een gezeik! Wat moeten de VS dan doen? Heel Zuid-Amerika binnenlaten?

 • Jean West

  Als ze gewoon teruggaan naar Mexico leven ze niet meer gescheiden.

 • ROBERT GERTS

  Had dan in Mexico gebleven. Jullie doen dit jezelf aan. Zelfde ellende als hier in europa.