Emotioneel beeld van verpleegster met 3 pasgeborenen na explosie in Beiroet gaat viraal

De schade na de explosie is enorm.
AP De schade na de explosie is enorm.
Een pakkend beeld van de Libanese fotograaf Bilal Jawich gaat de wereld rond. Na de explosie in Beiroet trok hij naar het Al Roum ziekenhuis waar hij een emotionele gebeurtenis vastlegde op de gevoelige plaat. Een verpleegster houdt drie pasgeboren vast. 

“Ik volgde de rook tot ik in de haven stond", vertelde de fotograaf aan CNN Arabic. Daarna trok Jawich met zijn fototoestel in de aanslag naar het Al Roum ziekenhuis, ook gekend als het Saint-George ziekenhuis, iets verderop. Het gebied was een slagveld na de explosie.

Wat hij daar zag was miraculeus: “Ik stond versteld toen ik zag dat een verpleegster drie pasgeboren droeg. Ze bleef rustig, wat in schril contrast stond met wat er zich net afgespeeld had. Verschillende doden en gewonden lagen dichtbij”. 

Bilal Jawich via Twitter @kshaheen

Magisch moment

“De verpleegster zag eruit alsof ze magische krachten bezat die haar zelfbeheersing gaven en het vermogen om die onschuldige kinderen te redden”, vertelde hij. Later vertelde de verpleegster dat ze in de verloskamer was op het moment van de explosie. Ze verloor even het bewustzijn. Toen ze terug bij haar positieven was, hield ze de drieling op haar arm. De moeder en de baby’s stellen het goed en werden overgebracht naar een ander ziekenhuis.

Niet iedereen in het ziekenhuis had zoveel geluk als de Libanese vrouw. Twaalf patiënten, twee bezoekers en vier verplegers lieten er het leven tijdens de explosie. Maar liefst 80% van het ziekenhuis werd beschadigd.

Een pakkend beeld uit het Al Roum ziekenhuis na de explosie.
via REUTERS Een pakkend beeld uit het Al Roum ziekenhuis na de explosie.

Lees ook:

Vlaming Anthony (30) kroop door het oog van de naald bij explosie in Beiroet: “Mijn schoonouders waren ervan overtuigd dat we dood waren” (+) 

Huwelijksvideo legt verwoestende moment van explosie in Beiroet vast 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Leon Dendoncker

    En wij hier van het minste een drama maken, mensen weten niet goed wat drama's zijn, omdat wij het hier zo goed hebben. Respect voor dergelijke mensen.