Emotie stuwt verkoop inboedel Land van Ooit op

Een veiling op het internet van de drieduizend kavels van het failliet verklaarde themapark Land van Ooit heeft ongeveer 750.000 euro opgebracht. Dat zei directeur Peter Wolterman van veilinghuis Troostwijk. De veiling sloot vanavond.

Fort voor 19.500 euro
Een houten ridderfort ging voor 19.500 euro van de hand. Voor Reus Dan werd een bedrag van 6.200 euro neergelegd. Een jurk van een hofdame leverde 1.000 euro op. Een witte draaimolen, genaamd de Tiereliere, werd afgehamerd voor 7.450 euro.

Emotionele waarde
Het was vooral de emotionele waarde die mensen hechtten aan de stukken, zei Wolterman, die de prijs opstuwde. De kijkdagen afgelopen weekeinde trokken zeker achtduizend mensen naar het Land van Ooit. "Er waren veel oud-Ooiters en Ooit-fans", aldus Wolterman.

Gekkenhuis
De veiling van de inboedel was een waar gekkenhuis. Volgens de veilingmeester is er meer dan 30.000 keer geboden op stukken die ooit in het Land van Ooit de fantasie van bezoekers aanspraken.
De schuld van het themapark bedraagt 2,2 miljoen euro. Nadat Ooit in 2006 al een doorstart beleefde, werd in november een tweede keer het faillissement aangevraagd. Tegenvallende bezoekersaantallen en de negatieve publiciteit over de Belgische evenknie 'Ooit Tongeren' werden genoemd als oorzaak.

Op de veiling konden mensen alles wat ooit in het park heeft gestaan kopen. Daaronder waren kostuums, pruiken, harnassen, klassieke stoelen, tafels en kandelaars maar ook een kabelbaan, draaiorgel, luchtkussens, speeltoestellen, waterfietsen, koetsen, keukenapparatuur en restaurantinventaris. (belga/eb)

UNKNOWN