Elon Musk voor rechter omdat hij “pedo” zei tegen duiker die Thaise voetballertjes wilde redden

Elon Musk (rechts) in de rechtbank, waar hij zich moet verantwoorden voor laster en eerroof.
AP Elon Musk (rechts) in de rechtbank, waar hij zich moet verantwoorden voor laster en eerroof.
Voor een rechtbank in Los Angeles is vandaag het proces begonnen tegen ondernemer Elon Musk die in het kader van de in een grot gevangen zittende Thaise voetballertjes een Britse duikspecialist een "pedo" heeft genoemd.

Musk is de CEO van de fabrikant van elektrische wagens Tesla en het ruimtevaartbedrijf SpaceX. In juli 2018 coördineerde de 64-jarige Britse speleoloog Vernon Unsworth de redding van een dozijn Thaise voetballertjes en hun trainer die in een ondergelopen grot vast waren komen te zitten. In een tweet beschuldigde Musk de man er zomaar van een "pedo-kerel" te zijn. De ondernemer moet zich nu verantwoorden voor laster en eerroof. Het proces duurt normaal tot vrijdag. 

Speleoloog Vernon Unsworth arriveert samen met zijn advocaten aan de rechtbank.
AFP Speleoloog Vernon Unsworth arriveert samen met zijn advocaten aan de rechtbank.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ivan de ridder

    @Saar Caron, is dat de manier waarop we moeten redeneren? Elon Musk zegt dat het zo is en is een visionair, dus het zal wel waar zijn? Het zit er gewoon bovenarms op tussen deze 2 heren. Waarom ze het niet gewoon uitgepraat/bemiddeld hebben als volwassenen valt buiten mijn begrip. Elon probeerde zich eerst ervanaf te maken dat pedo een Z-Afrikaans scheldwoord is, vervolgens zonder schroom hem een pedofiel te noemen en tenslotte een schimmig onderzoek naar Unsworth's reilen en zeilen te starten.

  • Saar Caron

    Zal toch, na zijn eigen onderzoek, iets van aan zijn als hij er toen wel gerust in was dat deze thaise inwonende toerist (rara waarvoor) een proces wou. Hopelijk komen er zaken aan het ligt zodat men dit soort Belgisch toerisme eens onder de loep neemt. Tenslotte wonen ze vaak wel nog hier na hun "vakantie" daar.