Elon Musk en Amerikaanse beurswaakhond kibbelen nog wat langer over Twitterberichten

Elon Musk
REUTERS Elon Musk
Tesla-topman Elon Musk en de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC hebben opnieuw meer tijd nodig om een geschil uit te praten. Vandaag zou er een oplossing voor de ruzie over het gebruik van Twitter door Musk moeten zijn, maar de betrokken partijen vragen nu aan de rechter om uitstel tot dinsdag 30 april.

Eerder legde de SEC Musk en Tesla boetes op voor het via Twitter verspreiden van misleidende koersgevoelige informatie over het autobedrijf. Ook moest Musk een aparte voorzitter aanstellen. In ruil voor toezeggingen over zijn toekomstige Twittergebruik hoefde hij niet terug te treden als topman.

Volgens de SEC hield Musk zich niet aan de afspraken. De rechter is gevraagd zich daarover te buigen, maar die vond dat Musk en de toezichthouder er eerst onderling uit moeten proberen te komen. Omdat dit niet voor de eerste deadline van 25 april lukte, hebben Musk en SEC gevraagd om uitstel tot 30 april.

LEES OOK: Achter de blinkende façade van Tesla schuilen honderden miljoenen verlies, dus grijpt Musk naar bizarre afleidingsmanoeuvres
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.