Elon Musk: “Eerste ondergrondse tunnel eind dit jaar open”

The Boring Company, AFP
De eerste tunnel van Elon Musks bedrijf The Boring Company gaat op 10 december open. Dat heeft Musk op Twitter gezegd. Om de opening te vieren mogen bezoekers gratis door de allereerste proeftunnel in Los Angeles. 

The Boring Company begon nadat Musk zich beklaagde over het verkeer in Los Angeles. Op Twitter opperde hij dat hij een tunnelboorbedrijf zou beginnen om onder de files door te kunnen graven. Zoals met wel meer ideeën van Musk bleek het geen grap en ging hij aan de slag met innovatieve technieken om de nieuwe branche op zijn kop te zetten. 

Door de tunnels kunnen auto's op een soort sledes met hoge snelheid worden vervoerd. Ook heeft The Boring Company sledes ontwikkeld waar voetgangers gebruik van kunnen maken.
 In conceptvideo's liet het bedrijf de afgelopen maanden zien hoe het allemaal in zijn werk gaat. The Boring Company sloot eerder dit jaar een contract met Chicago om een tunnel te bouwen van vliegveld O’Hare naar het stadscentrum.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wendy Warens

  Voor LA is dit zeker geen slecht idee, van het stadscentrum rechtstreeks naar de luchthaven. Hij is dan wel een fantast maar hij voert dingen ook uit terwijl hier de echte experts op hun toetsenbord commentaar op geven terwijl ze geen klap zelf uitvoeren.

 • Walter Lippens

  Die gast hoort thuis in een instelling.

 • Frank Keustermans

  end DIT jaar?? zeker?? als we moeten voortgaan op de levertermijnen van de model 3, zullen de gegedigden voor die tunnel beter hun adem niet inhouden...

 • Freddy Van de Velde

  Een ondergrondse tunnel ? Wauw !

 • jan janssens

  Tja. Ik denk dat de mensen gewoon meer en meer thuis blijven. Onder de kerktoren. Of de windmolen. Ging vandaag nog eens mijn moeder bezoeken maar tank bijna leeg. 25€ betalen om uw moeder te bezoeken. Plus al de stress van de file enz. Zal wel eens bellen. Is zelfde niet. Maar ja. Sjieke toekomst.