Elizabeth verhuurt luxeflat voor "onschuldig verrassingsfeestje" en staat plots oog in oog met 120 "gedrogeerde" ravers

Het luxe-appartement van Elizabeth Sterling ligt in Phillimore Gardens in Kensington, een van de chiqueste buurten van Londen.
Google Street View Het luxe-appartement van Elizabeth Sterling ligt in Phillimore Gardens in Kensington, een van de chiqueste buurten van Londen.
Het zal je maar overkomen: je verhuurt je pand met een waarde van 2,9 miljoen euro al drie jaar via Airbnb en krijgt een aanvraag van een deftige jonge vrouw voor een verrassingsfeestje. Het mondt echter uit in een feestje met gedrogeerde ravers dat de politie moet stilleggen. Het overkwam de 60-jarige Elizabeth Sterling afgelopen zaterdag.

Het appartement van Sterling met vijf slaapkamers en schilderijen van Warhol, Miro en Picasso, bevindt zich in de chique buurt Phillimore Gardens in het Londense stadsdeel Kensington. Woningen kosten er al gauw miljoenen euro’s, een nachtje Airbnb’en minstens 450 euro.

Elizabeth kreeg een aanvraag van een zekere Kudzi voor een gezellig etentje en verrassingsfeestje voor haar zus, die zwanger is. Er zou enkel een groepje vrouwen aanwezig zijn. Wie kan daar nu iets tegen hebben? De verhuurster had er dus alle vertrouwen in. Volgens de vrouw zag de kandidaat-huurster er ook deftig uit en was ze netjes gekleed.

Gedrogeerd door lachgas

Toen het feestje aan de gang was, waren er wel honderden feestgangers die joints rookten en wijn dronken op straat en in de flat. De meesten waren onder invloed van lachgas, een drug die gebruikt wordt om een roes te veroorzaken.

Ik probeerde binnen te raken en zag dat beide verdiepingen vol stonden. Ik wist niet wat ik meemaakte

Elizabeth Sterling

“Buiten zag ik een wachtrij om mijn appartement binnen te geraken. Op het balkon stonden allemaal mannen in smoking joints te roken. Toen ik verhaal ging halen, bedreigden ze me. Ik probeerde binnen te raken en zag dat beide verdiepingen vol stonden. Ik wist niet wat ik meemaakte”, legt de vrouw uit. “Toen ik Kudzi zag, zei ze ‘dat er wat extra mensen aanwezig waren als verrassing’. Even later hoorde ik drie vrouwen zeggen: ‘Wie is die bitch?’”

Duizenden euro’s schade

De politie bevestigt dat ze rond half 2 ‘s nachts opgeroepen werd voor een interventie in een flat. Rond 2 uur kreeg ze eindelijk het huiszoekingsbevel en kon de interventie beginnen. Het feestje werd stilgelegd en 120 mensen kregen het bevel het pand te verlaten. 

Pas om 6 uur ’s ochtends kon de dame de schade overzien in haar flat. Die zou oplopen tot duizenden euro’s. Volgens haar stinkt het er naar drugs en werden in haar dure tapijten gaten gebrand door sigaretten. Ook haar kunstcollectie zou beschadigd zijn.

De huurster vraagt nu zelfs haar geld terug omdat het feestje werd stopgezet.
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rene Pas

  Ik spreek van ruime ervaring, 10% van de huurders is uitschot dat niks respect heeft voor andermans goederen en eigendom. Je wil niet weten in welke staat ze je eigendom achterlaten!!

 • leen hanssens

  Ik zou het niet verhuren maar er zelf gaan wonen. Beetje dom van de eigenares.

 • Pieter Denaecke

  Waarom zou je dat doen. Het slaat nergens op. Ik hoop voor die vrouw dat zij de kosten kan verhalen....

 • José Gonzales

  Die kan achter haar geld fluiten tenzij ze een klacht indient bij Airbnb want zij zijn verantwoordelijk.

 • Bernd Vaes

  Als je verstandig bent, blijf je van Airbnb weg en zoek je een professionele makelaar. Dan voorkom je dergelijks.