Elf Nederlandse drugssmokkelaars opgepakt die transportbedrijf als dekmantel gebruikten

Met een transportbedrijf als dekmantel heeft een Nederlandse bende drugs door heel Europa gesmokkeld.
Norwegian National Criminal Investigation Service Met een transportbedrijf als dekmantel heeft een Nederlandse bende drugs door heel Europa gesmokkeld.
Met een transportbedrijf als dekmantel heeft een Nederlandse bende drugs door heel Europa gesmokkeld. Elf Nederlanders zijn daarvoor opgepakt dankzij een internationale politie-actie. Die werd in Nederland, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Groot-Brittannië en Noorwegen uitgevoerd.

Rechercheurs namen in totaal vier ton hasj, 200 kilo amfetamine, 64 kilo cocaïne, 45 kilo MDMA en 25 kilo heroïne in beslag. 

Het onderzoek begon na een reeks schietpartijen in de Noorse hoofdstad Oslo in 2017. Die bleek te maken te hebben met de drugshandel. Het internationale onderzoek stond onder leiding van Eurojust, de Europese organisatie voor justitiële samenwerking.

Eurojust meldt dat een Noor in de zaak recentelijk tot een celstraf van 19 jaar is veroordeeld. Bij hem is 4,5 miljoen euro in beslag genomen. In Denemarken zijn twee mannen veroordeeld tot twee en zes jaar en in Duitsland werd een man veroordeeld tot acht jaar cel. Wanneer de verdachten worden voorgeleid is nog niet bekend.

De drugs die in beslag werden genomen.
Norwegian National Criminal Investigation Service De drugs die in beslag werden genomen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.