Elf migranten ontdekt in koelwagen die op weg was naar België

Shutterstock
De politie heeft aan een wegrestaurant nabij de zuidelijke Duitse plaats Passau elf migranten of vluchtelingen uit een koelvrachtwagen bevrijd. De truck zette koers naar België.

Het ging om Afghanen van 14 tot 31 jaar oud. Volgens de eerste gegevens van het onderzoek waren zij in Servië in de met vruchten geladen vrachtwagen gekropen, aldus de politie. De verstekelingen zijn aan de autoriteiten overgedragen.

De 42-jarige vrachtwagenbestuurder heeft geloofwaardig kunnen verzekeren dat hij niet wist dat er mensen in zijn laadruimte zaten. Hij had zaterdag aan de snelwegparking Donautal-Ost geklop vanuit zijn voertuig gehoord, waarna de politie de truck opende en de migranten ontdekte.

Zij klaagden over ademhalingsproblemen. Verder rijden in de gekoelde vrachtwagen naar België had levensbedreigend kunnen worden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.