Elf migranten, onder wie acht kinderen, verdrinken op Egeïsche Zee

De Griekse kustwacht meert aan bij de haven van Preveza. Eerder vandaag zonk een boot met 50 migranten.
AP De Griekse kustwacht meert aan bij de haven van Preveza. Eerder vandaag zonk een boot met 50 migranten.
Elf migranten, onder wie acht kinderen, zijn vandaag verdronken toen hun boot op de Egeïsche Zee zonk. Acht mensen werden gered. Dat meldt het Turkse persagentschap Andalu.

De boot zonk nabij de Turkse toeristische badplaats Cesme. De nationaliteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Eerder zaterdag zonk een vluchtelingenboot voor de eilandengroep Paxos aan de Griekse westkust. Zeker twaalf migranten kwamen daarbij om het leven. Een twintigtal mensen werd gered. Volgens Griekse media waren tot 50 mensen aan boord.

De Griekse kustwacht ontdekt bijna dagelijks boten met migranten aan boord op weg van de westkust van Griekenland naar Italië. Mensensmokkelaars gebruiken die overtocht om de grotendeels gesloten Balkanroute te omzeilen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean-Paul Hoornaert

    stop al die boten die mensen moeten in hun land geholpen worden zodat zij niet meer moeten vluchten

  • guido vermeyen

    Van waar blijven ze die gammele bootjes halen, de meeste van die bootjes zijn gewoon niet zeewaardig of zeker niet geschikt voor "vervoer"....