Elf migranten omgekomen bij zwaar verkeersongeval in Griekenland

Volgens officiële cijfers kwamen via die route 12.000 migranten Griekenland in
EPA Volgens officiële cijfers kwamen via die route 12.000 migranten Griekenland in
Elf migranten, die onderweg waren van Turkije naar Griekenland, zijn om het leven gekomen toen de minibus waarin ze zaten frontaal op een vrachtwagen botste. Het ongeval gebeurde nabij de Griekse havenstad Kavala, zo meldde de politie. 

De twee voertuigen die bij het ongeval betrokken waren, gingen volledig in vlammen op. De truckchauffeur zou er met lichte verwondingen vanaf gekomen zijn. De oorzaak van het ongeval is nog niet gekend.

In Griekenland worden bijna dagelijks smokkelaars gearresteerd die migranten illegaal vanuit Turkije het land willen binnenloodsen met minibusjes of verstopt in vrachtwagens. Volgens officiële cijfers kwamen via die route 12.000 migranten Griekenland in.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddie Heremans

    Ik vrees dat zelfs zulke drama's de migrantenstroom niet laat stoppen. Geen verblijfsverguning krijgen in het land van hun voorkeur, daadwerkelijk teuggestuurd worden, weer thuis door iedereen geminacht worden, al hun geld kwijt aan smokkelbendes, zou veel meer effect sorteren.

  • Filip Vanlaeken

    Zolang die mensen enige hoop hebben op een beter leven hier zullen ze blijven proberen, en zullen er dus slachtoffers vallen. Neem alle hoop weg en het probleem is snel opgelost. Geen visum, onmiddellijke deportatie en verbod ooit nog EU binnen te komen voor mensen die niet met nodige papieren hun aanvraag doen en afwachten in land van herkomst of aangeduide ambasade. Max 1 aanvraag per familie.