Elf migranten gered voor kust van Calais

Photo News
Voor de kust van Calais zijn elf migranten afgelopen nacht gered die per opblaasbare boot het Kanaal probeerden over te steken. Dat meldt de prefectuur in een persbericht. Vijf van hen waren onderkoeld. 

Verschillende passagiersboten hadden de boot gedetecteerd, waarna de kustwacht ernaar op zoek ging. De migranten werden uiteindelijk op 28 kilometer van Calais opgemerkt. De elf volwassenen werden opgevangen door de hulpdiensten, aldus de maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee. 

Sinds begin december werden op het Kanaal al meer dan 50 migranten onderschept, aldus de prefectuur nog.
De oversteek naar het Verenigd Koninkrijk via het Kanaal, een afstand van minimum 33 kilometer, is erg gevaarlijk vanwege het drukke scheepvaartverkeer, de sterke stroming en de lage temperatuur van het water. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.