Elf doden bij schietpartij in Braziliaans café

Inwoners van de buurt waar de schietpartij plaatsvond kijken samen met politieagenten toe hoe de politie de lichamen van de slachtoffers uit het café verwijdert.
REUTERS Inwoners van de buurt waar de schietpartij plaatsvond kijken samen met politieagenten toe hoe de politie de lichamen van de slachtoffers uit het café verwijdert.
In het noorden van Brazilië zijn minstens elf doden gevallen bij een schietpartij in een café. Volgens plaatselijke media gaat het om vijf vrouwen en zes mannen, onder wie ook de eigenaar. 

Een gewapende groep van minstens zeven personen kwam aan in auto’s en op een motor. Nadat de gemaskerde schutters de kroeg binnen waren gegaan begonnen ze op de aanwezigen te schieten. 

Zes vrouwen en vijf mannen kwamen hierbij om het leven. Dat meldt het Braziliaanse ministerie van Openbare Veiligheid van de staat Para. Er loopt een onderzoek naar het motief voor de schietpartij.

Het geviseerde café ligt in de buurt Guamá in de stad Belém. In maart stuurde president Jair Bolsonaro nog speciale agenten naar de als gevaarlijk bekend staande buurt toe om de veiligheid te verbeteren.

Het onder vuur genomen café stond bekend als een uitvalsbasis voor drugsdealers. 

Inwoners van de buurt waar de schietpartij plaatsvond kijken toe terwijl de politie de lichamen uit het café verwijdert.
AFP Inwoners van de buurt waar de schietpartij plaatsvond kijken toe terwijl de politie de lichamen uit het café verwijdert.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.