Eindhoven Airport twee weken gesloten voor nieuw asfalt

ANP
Omdat het asfalt van de startbaan moet worden vernieuwd, gaat Eindhoven Airport volgend jaar juni ruim twee weken dicht. De totale sluiting is een geldkwestie, bevestigt het Rijksvastgoedbedrijf van de Nederlandse Defensie, dat opdrachtgever is. Ook wordt op deze manier de geluidsoverlast geconcentreerd.

Er is voor de maand juni gekozen omdat de weersomstandigheden dan meestal het gunstigst zijn en de dagen lang. De renovatie kost 10,7 miljoen euro. De sluiting is nog niet officieel bekendgemaakt. Geen enkele vlucht zal mogelijk zijn in die periode.

"We zijn bezig met het in kaart brengen van de gevolgen en mogelijke alternatieven die vliegmaatschappijen gaan aanbieden en wilden hier een dezer dagen mee naar buiten komen,'' zegt een woordvoerder van Eindhoven Airport.

Ook Defensie, eigenaar van de luchthaven, moet de "exacte plannen nog uitwerken". Transavia, dat een basis heeft op Eindhoven Airport, ziet het onderhoud als noodzakelijk kwaad en toont "alle begrip". Een nieuwe asfaltlaag is om de 10 à 12 jaar nodig, luidt het.