Eindejaarsperiode eist al 240 doden op Thaise wegen

Een ongeval met een tuktuk in Thailand. (Archieffoto.)
EPA Een ongeval met een tuktuk in Thailand. (Archieffoto.)
De eindejaarsperiode heeft al 239 mensenlevens geëist op de Thaise wegen. Dat blijkt uit een voorlopige balans van het bevoegde departement in Thailand.

De balans geldt voor de periode van 28 tot en met 31 december, de eerste vier dagen van de week waarin het aantal verkeersongevallen in het land traditioneel piekt. Op oudejaarsavond alleen kwamen 65 mensen om. 

De helft van de ongevallen is het gevolg van dronkenschap achter het stuur en meer dan een kwart heeft te maken met overdreven snelheid. Bij 80 procent zijn motorrijders betrokken. 

Hoog aantal verkeersdoden

In dezelfde vier dagen een jaar geleden vielen er 280 doden op de Thaise wegen. Tijdens de hele eindejaarsweek kwamen toen 478 mensen om.

Thailand is een van de landen met de meeste verkeersdoden. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat er jaarlijks meer dan 24.000 doden vallen bij ongevallen, of 36,2 per 100.000 inwoners. 
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kris Dua

  Nen Thai kan nie drinken en kan niet rijden, dus een combinatie van die twee is heel dodelijk

 • FRANK WILLEMS

  Als men weet dat de wet zegd dat de bestuurder van een brommer een helm moet dragen ,de soms 4 passagiers niet

 • Louis berckmans

  En toch klagen ze niet .

 • Wilfried Ruts

  ik rij al meer dan 20 jaar in thailand en de regels zijn simpel de grootste auto wint

 • Frank Jorissen

  De Thaise verkeersmentaliteit is simpelweg: ik doe waar ik zin in heb en de anderen moeten maar oppassen én uitkijken