Eikenboompje dat Macron vorig jaar aan Trump schonk blijkt dood

Het eikenboompje moest kort nadat het geplant werd alweer de grond uit.
Photo News Het eikenboompje moest kort nadat het geplant werd alweer de grond uit.
Het eikenboompje dat de Franse president Emmanuel Macron vorig jaar cadeau deed aan zijn Amerikaanse collega Donald Trump, blijkt dood te zijn.

De twee presidenten plantten het boompje in april 2018 in de tuin van het Witte Huis, als teken van de vriendschap tussen de twee landen. Kort na de ceremonie moest het boompje alweer de grond uit, omdat het in quarantaine moest. Dat blijkt de jonge eik niet te hebben overleefd, zo kwam volgens de Franse kranten Le Figaro en Le Monde dit weekend aan het licht.

De boom kwam uit Belleau, een voormalig slagveld uit de Eerste Wereldoorlog. Bij de plantceremonie vorig jaar dankte Macron de Amerikaanse militairen die in die oorlog hielpen Frankrijk te bevrijden van de Duitse bezetter.

EPA
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Conrad Croonen

  Had beter enkele eikels meegenomen , na dat ze hun quarantaine hadden uitgedaan gewoon in de grond steken en klaar. De eikenbomen komen hier uit als onkruid ,gewoon van de vogels die ze laten vallen denk.

 • Christine Laevers

  Paul Vandekerckhove : Dat mag zo zijn, maar bij mij groeien eikenbomen in mijn groentetuin! De dichtst bijzijnde eik is honderden meters ver. Waarschijnlijk het werk van een eekhoorn. In de wei, dichter bij de eiken, groeien ze met honderden. Op een wei staan geen berken of andere pioniersbomen.

 • Willy VARENDONCK

  april is te laat het is beter in de herfst of in de winter zodat het zich kan aanpassen en wortels vormen tegen de zomer om water te kunnen opzuigen uit de grond

 • Peter Janssen

  De voorbode van de politieke carrière van macron?

 • Geert Landsman

  Hahaha, zelfs een boom planten kunnen die prutsers niet.