Ga naar de mobiele website
^ Top

Eigenaars boren gat in schild van schildpad en maken hem vast aan boom zodat ze op reis kunnen vertrekken

Twitter
Een koppel uit het Duitse Dortmund wou op vakantie vertrekken. Ze boorden een gat in het schild van hun huisdier, een schildpad, en hingen hem daarna vast aan een boom. De eigenaars kunnen nu bij hun terugkomst een klacht voor ernstige dierenmishandeling verwachten.

Een toevallige voorbijganger zag de schildpad op zijn rug liggen en belde de brandweer. Die namen contact op met Arne Stenzel (50) en zijn vrouw Ute (48) van de dierenorganisatie 'Ark 90'. Het dier had geen water ter beschikking en probeerde zich dan maar te verkoelen door op zijn rug te gaan liggen. Daardoor raakte het touw waarmee hij was vastgemaakt, verstrengeld in de struiken en planten.

"Ik was in shock", vertelt Stenzel. "Je kan een hond ook niet zomaar aan een touw hangen en dan wegrijden." Samen met een dierenarts uit Dortmund konden ze de schildpad bevrijden. Het dier werd daarna naar een lokaal asiel gebracht. Daar waren ze heel bezorgd over het dier. "De schildpad moet zoveel pijn hebben geleden. Het is dan ook niet zomaar een schild, je kan het eerder vergelijken met onze menselijke huid."

Bij hun thuiskomst kunnen de eigenaars een serieuze klacht van dierenmishandeling in hun brievenbus verwachten.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug