Eiffeltoren geëvacueerd nadat man naar top kruipt, klimmer na uren overmeesterd

De man klom helemaal naar boven in de toren.
AFP De man klom helemaal naar boven in de toren.
In Parijs zijn rond 15.30 uur alle bezoekers uit de Eiffeltoren geëvacueerd nadat iemand het 300 meter hoge monument begon te beklimmen. De man had zelfs bijna de top bereikt en weigerde urenlang zijn actie te staken. Televisiezenders toonden beelden van een brandweerman in gesprek met de klimmer. Uiteindelijk kon de man toch overmeesterd worden, vernam persagentschap AFP vanavond van een politiebron.

“Er is een klimmer ontdekt”, liet de exploitant van de Eiffeltoren deze namiddag weten. “Dan is het de gebruikelijke procedure om het monument te evacueren.” Hoeveel mensen werden geëvacueerd, kon de exploitant niet zeggen. Het Franse monument bleef de rest van de dag gesloten, van op de grond probeerden honderden toeristen een glimp op te vangen van het vreemde gebeuren.

De politie en de gespecialiseerde brandweer snelden ter plaatse. Kort voor 17.30 uur konden brandweerlieden die zich vanaf de 3e verdieping naar beneden lieten zakken de man bereiken. Franse media melden dat hulpverleners in totaal vijf uur nodig hadden om de klimmer zover te krijgen dat hij zijn actie opgaf. Over zijn beweegredenen is nog niets bekend.

In oktober 2017 werd de wereldberoemde Eiffeltoren ook volledig geëvacueerd. Toen dreigde een jongeman vanop een pilaar van de toren naar beneden te springen. De politie slaagde er uiteindelijk in de jongen te overhalen om er weer af te komen.

De Eiffeltoren, die dit jaar 130 jaar bestaat, is een van bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Hij staat aan de linkeroever van de Seine en is hét symbool van Parijs. Hij lokt jaarlijks ongeveer 7 miljoen betalende bezoekers.

Bekijk ook:

Parijs viert 130ste verjaardag van Eiffeltoren.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mario Vercaigne

    Haha , laat hem klimmen , en geef hem geen media aandacht , zal wel terug keren als hij honger of dorst heeft hoor !!

  • Thomas Wegner

    Allé, zeg. Hij was er bijna...