Eiffeltoren geëvacueerd door misverstand

ap
De Eiffeltoren in Parijs is vanavond geëvacueerd. Volgens informatie van BFMTV werd de opdracht tot ontruiming gegeven nadat een achtergelaten rugzak werd gevonden bij het beroemde toeristische monument. het bleek om een vergissing te gaan, omdat een werknemer dacht dat een interne noodoefening echt was, zo klinkt het bij een politiebron.

Als voorzorgsmaatregel, en in de huidige context van terreurdreiging, werd de beslissing genomen om alle bezoekers te evacueren na de vondst van de achtergelaten rugzak. Bij de ontruiming was er geen paniek, aldus bronnen ter plaatse.

"Het was een interne noodoefening, zoals er tientallen per week plaatsvinden, die is misgelopen. Een werknemer dacht dat ze echt was, waarop de Eiffeltoren werd geëvacueerd", zo legde de bron uit.

"De mensen hadden niet geëvacueerd moeten worden", zei de vrouw, die benadrukte dat er ook geen sprake was van een verdacht pakket. Hoeveel mensen er geëvacueerd moesten worden is niet duidelijk.

Rond de Eiffeltoren is sinds de verhoogde terreurdreiging steeds een versterkte politiemacht aanwezig.

De blunder gebeurde op dezelfde dag dat werd bekendgemaakt dat twee belangrijke evenementen op Franse bodem worden afgelast, omwille van de recente aanslagen. Zo gaat het EK wielrennen van 14 tot 18 september in Nice niet door, en ook de grote braderie in Rijsel tijdens het eerste weekend van september werd afgelast.

Sinds de opening in 1889 hebben volgens de uitbater van de Eiffeltoren bijna 250 miljoen mensen de Eiffeltoren bezocht.