Eiffeltoren dicht door staking tegen pensioenhervorming

ANP
Door de aanhoudende staking tegen de pensioenhervorming in Frankrijk blijft de Eiffeltoren donderdag dicht. Het voorplein is wel open, schrijft de persdienst van het wereldberoemde Parijse monument op het officiële Twitter-account.

Vakbonden hebben opnieuw tot massale protesten opgeroepen. Aan de Place de la République in Parijs zou donderdagnamiddag een grote betoging vertrekken.

Toeristen

De toeristen zijn al vaker getroffen door de stakingen. Talrijke bezienswaardigheden in Parijs sloten de voorbije weken telkens weer de deuren. Ook het openbaar vervoer in de hoofdstad en in het hele land is sinds 5 december zwaar verstoord.


Staatssecretaris voor Verkeer Jean-Baptiste Djebbari is ervan overtuigd dat er vrijdag een compromis tussen de regering en de vakbonden uit de bus komt, zo zei hij aan zender BFMTV. Premier Édouard Philippe heeft de bonden voor nieuwe gesprekken op vrijdagmorgen uitgenodigd. Dan zou vooral een nieuw voorstel van de gematigde vakbonden over de financiering van het pensioenstelsel op tafel liggen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.