EHRM: “Italië moet migranten op reddingsschip zo snel mogelijk zorg en voeding aanbieden”

Sea Watch 3.
AP Sea Watch 3.
Italië moet de migranten op het reddingsschip Sea Watch 3 zo snel mogelijk van medicijnen, eten en drinken voorzien. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) vanavond beslist. Het schip van de Duitse ngo Sea Watch, dat onder Nederlandse vlag vaart, pikte op 19 januari 47 migranten op ter hoogte van Libië en zoekt sindsdien naar een haven waar het kan aanmeren. Malta en Italië weigeren het schip echter de toegang.

Sea Watch had een klacht ingediend bij het EHRM waarin de ngo onder meer stelde dat de migranten aan boord met gezondheidsproblemen kampen. De organisatie eiste dat de migranten het schip mochten verlaten, maar daar ging het EHRM uiteindelijk niet in mee.

Eerder vandaag zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini dat de 47 migranten enkel in Italië aan land mogen gaan als ze daarna onmiddellijk worden overgebracht naar Nederland of Duitsland. "In Italië hebben we al te veel migranten verwelkomd en er al te veel geld aan uitgegeven", aldus de extreemrechtse politicus.

Sea Watch 3.
AP Sea Watch 3.26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • josianne keppens

  MOETEN!! zij (wij moeten niets). verzorgen en terugsturen!!

 • leppens victor

  Het EHRM moet zo snel mogelijk opgedoekt worden. mvg.

 • guy perain

  Terugsturen moeten ze doen!!...EHRM of niet!! Als ze gezondheidsproblemen hebben is er kans voor een epidemie en mogen ze niet aan land komen!! Ze vinden altijd wel een reden om ergens binnen te geraken!! Hoog tijd dat die ''trukken van de foor'' doordringen!!

 • joannes Roderigas

  die vluchtelingen terug afzetten daar waar ze vertrokken zijn zou het minste zijn wat die Hollanders moesten doen en ze niet in Europa droppen.

 • wina de schouwer

  ter hoogte van Libie , wel waarom hebben ze ze niet terug gaan afzetten daar ?