Egyptische zangeres krijgt twee jaar cel voor sexy videoclip

Zangeres Shaimaa Ahmed in de videoclip.
rv Zangeres Shaimaa Ahmed in de videoclip.
Een rechter in de Egyptische hoofdstad Caïro heeft vandaag een zangeres tot twee jaar cel veroordeeld omdat ze een "te expliciete" videoclip heeft gemaakt. Dat is in gerechtelijke kringen vernomen. Onder meer door suggestief van een banaan te eten, zou de 25-jarige Shaimaa Ahmed tot "ontucht" hebben aangezet.

De zangeres moet daarnaast ook een boete van 10.000 Egyptische pond (480 euro betalen). Mohamed Gamal, de maker van de clip, werd veroordeeld tot dezelfde cel- en geldstraf. De twee kunnen wel nog in beroep gaan.

Shaimaa Ahmed - die optreedt onder de artiestennaam Shyma - werd op 18 november opgepakt, nadat er klacht was ingediend tegen de videoclip bij haar lied 'Andy Zoroof' ('Ik heb problemen').

In de clip staat Shyma onder meer les te geven in een klaslokaal vol jonge mannen. Ze eet er op een suggestieve manier van een banaan, een appel en chips. De scènes worden afgewisseld met beelden waarop de jonge vrouw in lingerie te zien is.

De zangeres kreeg veel kritiek om het clipje. Heel wat mensen maakten duidelijk dat ze zich stoorden aan de veel te expliciete beelden. Ahmed had op haar intussen verwijderde Facebook-pagina nog haar excuses aangeboden aan iedereen die zich gechoqueerd voelde. "Ik had niet gedacht dat dit zou gebeuren", zo schreef ze ook. 
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  En de mannen die aan de clip meededen blijven natuurlijk buiten schot. Liever dit dan de dagelijkse portie oorlog, geweld en moorden.

 • Manten Kalle

  Snap niet waarom zangeressen in hun halve bloten moeten zingen. Wat is de meerwaarde voor de muziek ?

 • Patrick Moorthamer

  Als ze naast die gasten zou liggen die die klacht hebben ingediend zou dan wel ok zijn,en wat een schroom van mensen zitten hier wat is er verkeerd aan dragen van topje en dergelijke,als je het niet kan zien ga dan naar Saoedi Arabië wonen é zeg!

 • Patrik De Weirdt

  Aan al degenen die zich ergeren aan deze clip: als het je niet aanstaat, kijk dan niet.

 • eric brack

  Er zijn hier blijkbaar nog mensen die uit het victoriaans tijdperk stammen. Dat is pas achterlijk. Geef mij maar korte schortjes en topjes anno 2017 - Maar we weten ondertussen dat er meer zijn die geilen op geweld dan op korte topjes en broekjes. ik hoop dat ze uit haar achterlijk land kan vluchten en zich nestelen in een land dat al meer geëvolueerd is .