Egyptische rechtbank veroordeelt 75 Moslimbroeders tot doodstraf

EPA
Een Egyptische rechtbank heeft 75 leden van de Moslimbroederschap veroordeeld tot de doodstraf voor hun deelname aan een zitstaking in 2013. De leden van de verboden organisatie steunden toen de islamistische president Mohammed Morsi.

De beslissing van de strafrechtbank in Caïro moet wel nog beoordeeld worden door de grootmoefti, de hoogste islamtische gerechtelijke macht in het land. Zijn advies is verplicht volgens de Egyptische wet, maar is niet bindend. Op 8 september zal de rechtbank het finale verdict vellen. 

Morsi was de eerste vrij verkozen president van Egypte, na de val van Hosni Moebarak in 2011. In juli 2013 schoof huidig president Abdel-Fattah al-Sissi Morsi echter alweer opzij. Sindsdien treden de autoriteiten met harde hand op tegen de Moslimbroederschap.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erhan Kocaman

  Ze zijn bang dat het land naar de goede kant wil gaan daarom dit oneerlijke uitspraak .!!!

 • Ken Young

  Voor een zitstaking???? Ik haat dat moslimfundamentalisme, maar voor een onnozele zitstaking kun je toch niemand ter dood veroordelen?

 • Willy Van Hecke

  Hoe kan een advies dat wettelijk verplicht is, niet bindend zijn? advocaten voer zeker!

 • Bill Van Mechelen

  Primitief grootmoefti.We zijn ondertussen in de 21ste eeuw.Moslimlamden functioneren beter met een dictator.