Egyptische politie doodt 19 verdachten van aanval op koptische christenen

AFP
De Egyptische politie heeft negentien mensen gedood die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslag die vrijdag plaatsvond op koptische bedevaarders. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken werden de verdachten gedood bij een vuurgevecht.

In de Egyptische provincie Minya, ten zuiden van Caïro, werd vrijdag een bus met koptische bedevaarders onder vuur genomen. Daarbij kwamen zeven mensen om het leven. De aanslag werd opgeëist door de terreurgroep IS (Islamitische Staat).

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de politie in een bergachtig gebied in Minya een aanval uitgevoerd op de vermoedelijke plegers van de aanslag. Toen de verdachten het vuur openden op de politie, schoten de agenten terug, zo meldt het ministerie nog. 

Negentien "terroristische elementen" kwamen daarbij om het leven. In de schuilplaats van de verdachten werden ook automatische wapens in beslag genomen.

Sinds de val van de islamistische president Mohamed Morsi is de veiligheidstoestand in Egypte wankel. Steeds weer komt het tot aanslagen. Vaak zijn veiligheidstroepen of kopten het doelwit. Naar schatting is ongeveer 10 procent van de zowat 100 miljoen Egyptenaren christen. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hedwig Jacobs

  Van zo een politie optreden kunnen wij alleen maar van dromen, en pas op het gaat hier dezelfde weg op, iedere dag moorden en overvallen, maar nog altijd niemand ziet het verband dat het godsdienstige aanvallen zijn, u weet in de koran staat" dood de ongelovigen" en daarmee zijn ze nu bezig.

 • Dimitri Mostrey

  Christenen zijn de meest vervolgde minderheid op Aarde. En wat doet de paus? Islam promoten. Wat doet de EU? Islam importeren en christenen weigeren. Het is een regelrechte schande.

 • Charlotte De greef

  Terecht!

 • steven de wachter

  Mooi zo.

 • Jan Lemmens

  Hoeveel doden hebben al die godsdiensten al op hun geweten? Verbieden die onzin, die gebaseerd is op verhaaltjes van meer dan 2000 jaar gelederen.