Egypte laat onderzeeër meezoeken naar zwarte dozen

REUTERS
Een Egyptische duikboot helpt bij de zoekwerken naar de zwarte dozen van het vliegtuig van EgyptAir dat drie dagen geleden in zee stortte met 66 mensen aan boord. Dit heeft de Egyptische president Abdul Fatah al-Sissi gezegd.

Hij voegde eraan toe dat de onderzeeër van het ministerie van Olie naar de Middellandse Zee werd gestuurd waar de Airbus A320 was neergestort. De twee zwarte dozen, met opnames van gesprekken in de cockpit en vluchtgegevens, kunnen aanwijzingen bevatten over de oorzaak van de crash.

In het vliegtuig was rook gedetecteerd kort voor het donderdag in zee belandde, bevestigde het Franse agentschap BEA (Bureau d'Enquêtes et d'Analyses) voor de veiligheid van de burgerluchtvaart gisteren.

Al-Sissi waarschuwde tegen voorbarige conclusies over de oorzaak van de ramp. "We mogen geen overhaaste besluiten trekken", zei de president op de televisie. Het waren zijn eerste verklaringen sinds de tragedie zich voltrok. "Zodra de vaststellingen van de onderzoeken volledig zijn, zullen ze meteen bekendgemaakt worden."