Egypte furieus: Deens koppel heeft seks bovenop piramide en maakt er video van

YouTube
Een Deens koppel beklom illegaal de Grote Piramide en overtrad daarmee een eeuwenoude Egyptische wet die stelt dat dat ten strengste verboden is. Het filmpje werd gemaakt door een Deense fotograaf, die de beelden op YouTube plaatste. De Egyptische autoriteiten onderzoeken momenteel de zaak, zo schrijft CNN. 

Op het filmpje is te zien hoe een man en een vrouw de Grote Piramide beklimmen. Wanneer ze de top bereiken, trekken ze allebei hun kleren uit. Dat leidde tot misnoegde reacties van verschillende Egyptenaren op sociale media. 

Minister van Oudheidkundige Zaken Khaled al-Anani bezorgde gisteren een dossier over de zaak aan het gerecht, weet een Egyptische krant. Er zou eerst onderzocht worden of de video en het veelbesproken beeld echt zijn.“We hebben het filmpje onder ogen gekregen. We willen weten waarom ze dit gedaan hebben”, klinkt het. Het is niet duidelijk of de twee zich nog in Egypte bevinden.

De Egyptenaren kunnen er niet mee lachen als toeristen hun piramides onteren. De West-Vlaamse kunstenaar Floris Caes (30) alias Boccanegra liet zich niet tegenhouden door de regel en dropte in oktober een kunstwerk op een van de hoogste piramides van Gizeh. Ook het Vlaamse naaktmodel Marisa Papen hield zich niet aan de Egyptische wet. Ze zat ooit een nacht in de cel, omdat ze naakt poseerde in een piramide. 
87 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thomas Buick

  Om dit kunst te vinden moet je wel erg alternatief zijn. Ordinair is dit.

 • Jan Moerentorf

  Pyramides zijn in essentie graftombes. Dus doe je niet

 • Lien Renders

  Prachtig! Een stukje kunst! Het verbaasd me hoe iets dat met liefde te maken heeft zoveel haat op wekt. Vergeet niet dat de Egyptenaren zelf hun erfgoed hebben onteerd door alles weg te roven. De hedendaagse cultuur van het land ligt mijlenver van wat het ooit was in de tijd van de heilige farao's. Bovendien worden deze heilige bouwwerken omringd door patrouilles met wapens... Don't make war, make love! Weg met de seksuele onderdrukking. Dit is kunst! Hoedje af!

 • Jean-Paul Haesen

  De Pyramides hebben inderdaad niets met de Islam te maken maar er zijn grenzen aan je gedrag en het respect dat je moet tonen. Dit voor alle religies en gewoontes waar je komt. Als je naar een land gaat met de bedoeling alleen maar te provoceren en te beledigen, moet je ook de gevolgen kunnen dragen. Voor mij zou een gevangenisstraf van enkele maanden op zijn plaats zijn.

 • RENE LENAERTS

  Hoe komen ze erbij? Een bed is toch veel zachter, en je moet niet zo hoog klimmen.