Efteling wil nieuwe attractie in 2020, maar gemeente ligt dwars

Bezoekers van de Efteling staan in de rij voor een bezoek aan de attractie Symbolica.
ANP Bezoekers van de Efteling staan in de rij voor een bezoek aan de attractie Symbolica.
De vijf partijen in de gemeenteraad van Loon op Zand gaat niet akkoord met een verzoek van De Efteling voor een uitbreiding van het attractiepark op korte termijn. Het verzoek staat donderdagavond op de agenda van de gemeenteraad. 

De Efteling heeft de gemeente toestemming gevraagd om met 3 hectare te kunnen uitbreiden om in 2020 een nieuwe attractie te kunnen openen. De uitbreiding maakt deel uit van een totale uitbreiding van 8 hectare op langere termijn.

,,We hebben niet de intentie om deze ontwikkeling tegen te houden maar de gevolgen zijn zo groot en er is nog zo veel onduidelijk dat het niet verantwoord is om het tempo te versnellen. We moeten ook aan de inwoners denken'', zegt raadslid Bart van Drunen namens de gezamenlijke raadsfracties.

Reizenrijk

De Efteling wil nog niets zeggen over de consequenties. Het attractiepark in Kaatsheuvel wacht de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering af, aldus een woordvoerster.

Om welk type attractie het gaat en hoe de nieuwe attractie eruit zal zien, maakt de Efteling later pas bekend. Wat wel zeker is, is dat de nieuwe attractie onderdeel moet worden van het Reizenrijk, een van de vijf delen van het park. Voor de kenners: daar staat ook Carnaval Festival, Vogel Rok en de Pagode.

De Efteling heeft de gemeente toestemming gevraagd om met 3 hectare te kunnen uitbreiden om in 2020 een nieuwe attractie te kunnen openen. De uitbreiding maakt deel uit van een totale uitbreiding van 8 hectare op langere termijn.
Efteling De Efteling heeft de gemeente toestemming gevraagd om met 3 hectare te kunnen uitbreiden om in 2020 een nieuwe attractie te kunnen openen. De uitbreiding maakt deel uit van een totale uitbreiding van 8 hectare op langere termijn.
De Efteling vanuit de lucht.
© Efteling De Efteling vanuit de lucht.2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Tim Veekhoven

    Dan toch liever voor De Efteling dan weer aan zo'n lamlendige multinational ...

  • Herman Hermans

    Of hoe politiekers alles verzieken, en weer moeten dwarsliggen zonder enige reden!